sursa foto:  digiromania.ro

Numărul jandarmilor agresați crește. Procurorii au reunit plângerile într-un singur dosar

Numărul jandarmilor care susţin că au fost agresaţi la protestele din 10 august a crescut la 62, deşi nu fiecare a depus plângere. Fiind înregistrate mai multe sesizări colective reprezentanţii parchetului au reunit cauzele într-un singur dosar.

„S-a întocmit o primă statistică. La acest moment, se efectuează cercetări cu privire la agresarea a 62 de persoane care au avut calitatea de organ de Jandarmerie. Vă precizez faptul că nu fiecare dintre aceste persoane au depus plângere, unele sesizări privesc 10-12 persoane. O mare parte dintre aceste persoane au depus şi plâgere. Iniţial s-a întocmit un dosar pentru fiecare persoană vătămată, toate aceste dosare au fost reunite, iar acum există un singur dosar în care se efectuează cercetări cu privire la agresarea celor 62 jandarmi”, au precizat, potrivit Mediafax, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 al Capitalei.

Pe de altă parte, şi procurorii militari de la Parchetul General continuă cercetările şi au cerut o expertiză fizico-chimică a gazelor lacrimogene folosite de către jandarmi la protestul din 10 august, cercetările urmând a fi efectuate de experţi din Institutul de Expertize Criminalistice. Până vineri, au fost înregistrate 705 plângeri depuse de cei care au participat la proteste, potrivit Adevărul.ro.

„În urma activităţilor desfăşurate până astăzi, 24 august 2018, în cauza aflată pe rolul Secţiei parchetelor militare având ca obiect cercetarea incidentelor violente petrecute cu ocazia manifestaţiei din Piaţa Victoriei din Bucureşti, numărul plângerilor penale înregistrate a ajuns la 705”, informează reprezentanţii Parchetului General.

Citește și:

Lovitură pentru pensionari! Ce prevede noua lege a pensiilor

Cine i-a împiedicat pe protestatarii #Rezist să ia cu asalt nunta fiului lui Liviu Dragnea – Ștefan Valentin ar fi plătit o sumă impresionantă (SURSE)

Schimbare radicală! Toate farmaciile și drogheriile nu vor mai face asta, începând de azi!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare