sursa foto:  digi24.ro

O fostă șefă a Casei de Pensii, solicitare de ultimă oră către Guvernul Orban: Măriți alocațiile copiilor, conform legii!

Fostă șefă a Casei Naționale de Pensii Publice, Doina Pârcălabu face o solicitare urgentă către Guvernul Orban.

Pârcălabu, intrată în partidul lui Dan Voiculescu, cere Executivului să majoreze alocațiile, în conformitate cu legislația în vigoare.

Doina Pârcălabu, liderul Departamentului pentru Muncă și Protecție Socială din cadrul PPU (social-liberal), le cere guvernanților să mărească alocațiile copiilor, așa cum prevede legea, pentru că orice investiție în copiii acestei țări reprezintă o investiție în viitorul României.

Totodată, Doina Pârcălabu amintește că, așa cum au declarat membri ai Executivului, dacă alocațiile vor fi majorate doar cu 15%, această creștere înseamnă mai puțin de 10 euro pentru fiecare copil, în condițiile în care banul public este risipit nejustificat.

Subiectul majorării alocațiilor pentru copii este încă o bună ocazie de a mai vedea risipa banului public. Dacă nu ai bani, ca Guvern, trebuie să faci rost. Pentru că alocația copiilor este o sumă de bani ce reprezintă o investiție în viitor. Banii pentru alocații sunt bani investiți în viitorul copiilor și, implicit, în viitorul României.

Iată doar un exemplu: Secretarul General de la Camera Deputaților are un spor de condiții vătămătoare cât alocația a 10 copii.

Care sunt acele condiții vătămătoare la Camera Deputaților? Ce ar putea să te vătăme astfel încât să se justifice acordarea unor astfel de sume?

Aș întreba-o pe doamna ministru Violeta Alexandru dacă are determinarea să spună colegilor săi din guvern că nu poate să iasă public să anunțe că va majora alocația pentru copii cu mai puțin de 10 euro, invocând permanentul dialog cu cei ale căror drepturi le reprezintă și cunoașterea nevoilor reale ale acestora, așa cum ne spune la toate aparițiile publice? Sporul pentru condiții vătămătoare încasat lunar de toți salariații din sistemul bugetar, care nu fac altceva decât să stea la un birou, nu reprezintă o povară pentru bugetul public aflat în dificultate?

Și dacă tot vorbim despre risipa banului public, nu cred că alocațiile copiilor ar fi marea problemă. Sunt multe alte cotloane ale aparatului de stat unde se risipesc bani încontinuu.

Alocațiile copiilor trebuie majorate, conform legii, cu orice preț!”, a transmis Doina Pârcălabu.

Vezi și

EXCLUSIV Lovitură pentru polițistul-bătăuș! A fost condamnat la închisoare! Decizia nu este definitivă

Legea a fost promulgată! Apar noi reguli pentru cei care locuiesc la bloc

Trădarea anului! USR, blat cu PSD? Acuzații explozive: ‘Am încredere în mârlăniile lui Barna’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare