sursa foto:  dcnews.ro

O nouă listă de miniștri! Remanierea pe care vrea s-o facă Viorica Dăncilă

După ce se întoarce din Statele Unite ale Americii, premierul Viorica Dăncilă va face schimbări importante.

PSD urmează să stabilească lista miniștrilor pe care Viorica Dăncilă o va propune Parlamentului pentru remaniere. Cel puțin asta susține Știripesurse.ro.

Surse din partid spun că PSD ar vrea să anunțe înainte de moțiunea de cenzură pe cine propune în Guvern în special pentru a-și apropia cât mai mulți parlamentari ALDE. ‘Le oferim siguranta colegilor din ALDE ca ne tinem de cuvant si vrem sa guvernam impreuna pana in 2020’ , zic surse social-democrate. PSD le-a promis parlamentarilor ALDE trei funcții în viitorul Guvern și momentan în cărți sunt Grațiela Gavrilescu la Mediu, care va fi și vicepremier, Ion Cupă la Energie și Ștefan Băișanu la Relația cu Parlamentul. Nu este exclus să apară schimbări agreate de ambele părți. În PSD mai circulă varianta acordării pentru parlamentarii ALDE unei a patra funcții de ministru, în funcție de negocierile care vor mai avea loc până la moțiunea de cenzură. Depinde aici cât de mulți parlamentari ALDE vor deveni ‘disidenți’ si vor merge langa PSD.

Premierul Viorica Dăncilă și-ar dori la Justiție un ministru independent. În PSD circulă informația că premierul să gândește să facă schimbări majore în lista de miniștri și să vină cu unele nume de impact care să ofere Guvernului un look proaspăt. Se mai discuta in PSD ca majoritatea ministrilor actuali fie vor pleca acasa, fie vor primi alt minister, dar totul este la nivel de intentie pentru moment.

Într-un sfert din ministere planează întrebări legate de când vor începe interimatele, cine o să vină ministru plin, când se va debloca situația. CCR a decis că șeful statului trebuie să emite decretele de revocare a unor miniștri și de numire ca interimari a altor miniștri. De asemenea, PSD a propus și o a doua remaniere.

Sunt probleme la 8 portofolii din 28:

Vicepremier relații strategice
Interne
Mediu
Vicepremier relații economice
Justiție
Energie
Educație
Relația cu Parlamentul
Ministere fără probleme:

Premier: Viorica DĂNCILĂ
Dezvoltare: Daniel SUCIU
Externe: Ramona MĂNESCU
Apărare: Gabriel LEȘ
Finanțe: Eugen TEODOROVICI
Agricultură: Petre DAEA
Muncă: Marius BUDĂI
Economie: Niculae BĂDĂLĂU
Transporturi: Răzvan CUC
IMM: Radu OPREA
Sănătate: Sorina PINTEA
Cultură: Daniel BREAZ
Ape și păduri: Ioan DENEȘ
Cercetare și inovare: Nicolae HURDUC
Comunicații: Alexandru PETRESCU
Tineret și sport: Bogdan MATEI
Turism: Bogdan TRIF
Românii de pretutindeni: Natalia INTOTERO
Afaceri Europene: George CIAMBA
Fonduri Europene: Roxana MÎNZATU

Vezi și

Scenariu cutremurător! ‘Pentru asta a fost executat politic Dragnea’/’Un act de trădare națională a președintelui și premierului’

Lovitură! Facturile românilor ar putea crește

Lovitură pentru Guvernul Dăncilă! Impozitarea pensiilor speciale, ‘un mare fâs’ – Un fost șef ANAF dinamitează inițiativa Executivului

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare