sursa foto:  capital.ro

O nouă lovitură pentru românii cu rate! A ajuns la un nivel RECORD – din toamna lui 2014 nu a mai fost așa

Lovitură imensă pentru românii cu rate! Indicele Robor la 3 luni, cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut miercuri până la nivelul de 1,92%, cel mai mare din noiembrie 2014 până în prezent.

Datele au fost făcute publice, marți, de către Banca Naţională a României (BNR). Luni, Robor a urcat la 1,89%, nivel pe care l-a atins şi în 1 noiembrie 2017. Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei. Nivelul atins marţi – 1,92% – este cel mai mare din 3 noiembrie 2014, când a atins pragul de 1,94%, anunță News.ro.

Indicatorul a crescut accelerat din data de 18 septembrie, când a atins nivelul de 1%.  Indicele Robor la 6 luni a crescut marţi la 2,07%, cel mai mare nivel din 28 noiembrie 2014, când a fost 2,09%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii pentru creditele în lei acordate pe piaţa interbancară, iar creşterea acestui indicator va duce la un avans al ratelor în cazul creditelor în lei.

Evoluţia dobânzilor pe piaţa monetară este de obicei corelată cu evoluţia randamentelor la titlurile de stat. Dobânzile interbancare au scăzut puternic anul trecut, iar Robor la 3 luni a înregistrat în septembrie şi în octombrie 2016 un nivel minim istoric de 0,68% pe an.

Dobânzile au reintrat pe o traiectorie ascendentă de la fnalul lunii octombrie 2016, chiar dacă s-au oprit, o lungă perioadă, între 0,8% şi 0,9%, pentru Robor la 3 luni.

Vezi și Ascensiune militară FULMINANTĂ a Principelui Radu Duda de Hohenzollern! Cum a ajuns un actor să fie COLONEL al Armatei Române

Mesaj EXPLOZIV al comisarului Traian Berbeceanu pentru cei care fac Legile Justiției! Cum a ajuns să primească jumătate din salariu

EXCLUSIV! Lovitură de teatru! Unul din oamenii de bază ai premierului Tudose și-a dat demisia

viewscnt

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.