sursa foto:  golegal.co

O ocupație va fi eliminată din Clasificarea Ocupațiilor din România! Mii de persoane sunt în această situație!

Ocupația de jurisconsult urmează să dispară din Clasificarea Ocupațiilor din România. Astfel, angajatorii vor trebui să modifice contractele de muncă ale persoanelor care sunt angajate în această funcție.

Angajatorii vor trebui să înlocuiască ocupația de jurisconsult cu cea de consilier juridic. La data de 24 august 2022, în REVISAL, sunt înregistrate 2205 de contracte de muncă aferente ocupării funcției de jurisconsult.

‼️𝗢𝗰𝘂𝗽𝗮𝘁̗𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗷𝘂𝗿𝗶𝘀𝗰𝗼𝗻𝘀𝘂𝗹𝘁, 𝗰𝗼𝗱 𝗖𝗢𝗥 261102, 𝘃𝗮 𝗳𝗶 𝗲𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻𝗮𝘁𝗮̃ 𝗱𝗶𝗻 𝗖𝗹𝗮𝘀𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗢𝗰𝘂𝗽𝗮𝘁̗𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮
În atenția angajatorilor care au salariați încadrați cu ocupația de jurisconsult: întrucât Ministerul Muncii și Solidarității Sociale va radia, din COR, ocupația de jurisconsult, cod COR 261102, angajatorii care au angajați în această funcție trebuie să înlocuiască această ocupație, în contractele individuale de muncă, cu aceea de consilier juridic, cod COR 261103”, informează Inspecția Muncii.

La data de 24 august 2022, în REVISAL, sunt înregistrate 2205 de contracte de muncă aferente ocupării funcției de jurisconsult. Dintre acestea, 1544 sunt cu normă întreagă, 661 cu timp parțial, iar această funcție este ocupată de 2000 de salariați care figurează înregistrați la un număr de 2010 angajatori. Modificarea funcției se poate efectua prin întocmirea unui act adițional la contractul individual de muncă, conform prevederilor art.17 alin.5 din Legea nr.53/2003, Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Informăm, pe această cale, toți angajatorii aflați în situația menționată, că această modificare a contractului individual de muncă trebuie efectuată până la data de 30 septembrie 2022 și transmisă în registrul general de evidență a salariaților, cel târziu în ziua anterioară producerii modificării, conform prevederilor art.4 alin.2 din H.G. nr. 905/2017.”, a afirmat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare