sursa foto:  jurnalistii.ro

Oficial! Ludovic Orban a anunțat azi ce va face cu majorarea salariului minim pe economie

Anunț oficial făcut de premierul Ludovic Orban! După Partidul Social Democrat a promis o majorarea cu 100 de lei a salariului minim, de la 1 ianuarie 2020, însă a lăsat adoptarea actului normativ în seama liberalilor, noul prim-ministru a dezvăluit ce va face în acest sens.

Potrivit lui Orban, acum se fac toate calculele cu privire la impactul măsurii în economie și nu s-a decis cu cât va fi făcută creșterea.

Mai mult, noul premier susține că va găsi o formulă pentru creşterea salariului minim. Prezent la un eveniment de business, prim-ministrul a dat asigurări că salariul minim va fi majorat fără să dea detalii concrete.

„Din 2015 UE ne cere un mecanism și o formulă prin care să întemeiem creșterea salariului minim pe baza unor indicatori obiectivi, adică să nu scoți din burtă, cum s-a întâmplat, creșterea salariului minim. Știți cum e, drumul spre iad este pavat cu bune intenții. De multe ori stabilirea salariului minim se întoarce împotriva celor pentru care măsura este luată, pentru că mulți își pierd locul de muncă dacă salariul minim se duce mult mai sus decât nivelul la care este suportat. Mai mult decât atât, aici trebuie făcute analize serioase, pentru că mărirea salariului minim reprezintă un cost pentru fiecare companie. Sigur că vom crește salariul minim, dar vom crește salariul minim astfel încât să facem bine economiei”, a declarat premierul României.

Vezi și

USR-PLUS lovește în plin magistrații, polițiștii și militarii! Ce se va întâmpla cu vârsta de pensionare și pensiile ‘specialilor’

EXCLUSIV Circuitul banilor europeni: Dan Barna și ‘filiera’ maghiară. Omul de legătură cu #Rezist

Schimbă liniile! După ce și-a instalat ‘Guvernul meu’, Klaus Iohannis îl ‘elimină’ pe dușmanul lui Liviu Dragnea

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare