Olguța Vasilescu a făcut anunțul! Planul pe care îl are PSD

PSD va decide, săptămâna viitoare, în cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv, dacă va intra la guvernare în cazul demiterii Cabinetului Orban.

„Am solicitat departamentelor noastre să reactualizeze programul de guvernare. Orice partid politic trebuie să aibă ca şi prioritate guvernarea ţării, inclusiv pentru PSD este o astfel de prioritate, pe care ne-o asumăm. (…) În ceea ce priveşte decizia pe care PSD o va lua vizavi de intrarea sau nu la guvernare, ea va fi tranşată într-un CExN de săptămâna viitoare. Dar ştim cu toţii: Klaus Iohannis s-a exprimat foarte clar că nu îşi doreşte ca PSD să intre la guvernare dacă acest Guvern va cădea. Noi ne pregătim pentru alegeri”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, după ședința Biroului Permanent Național al PSD.

Deputatul PSD a precizat că decizia susținerii unui posibil guvern de uniune națională și ce va presupune acesta va fi luată în cadrul Comitetului Executiv.

Lia Olguța Vasilescu a explicat că programul de guvernare al PSD va fi conceput în raport cu ultimele măsuri luate de Guvernul Orban, „care a reușit să anuleze în doar 3 luni de zile, toate progresele economice făcute de România în ultimii ani, de la 2,97% deficit au ajuns la 4%”.

„De la 35% datorie publică se prognozează o datorie publică de 39%, de la aproape 5% creștere economică , am avut chiar și 7% în anul 2017, se îndreaptă spre o creștere economică de doar 2%, potrivit analiștilor economici, de la 3,4% inflația în luna noiembrie au ajuns la 4,2% iar cursul leu-euro a cunoscut, de asemenea, un nivel fără precedent istoric”, a mai spus liderul social-democrat.

Biroul Permanent al PSD a decis, luni, depunerea unei moțiuni de cenzură cu susținerea UDMR, a anunțat Lia Olguța Vasileascu. Ea a precizat că social-democrații negociază cu toate formațiunile politice din Parlament pentru a obține cele 233 de voturi necesare.

Vezi și:SURSE Începe marea curățenie, după ce apropiata lui Liviu Dragnea a pierdut șefia

Ies la iveală detalii incendiare! Șeful Serviciului de Pază și Protecție, cunoscutul general Lucian Pahonțu, ar reveni pe scena politică

Vești mari! Mai multe zile libere pentru anumiți români

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare