sursa foto:  ziaruldecalafat.ro

Olguța Vasilescu reia un subiect important: Ce s-ar putea întâmpla cu PILONUL II de pensii

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, și-a exprimat poziția referitor la Pilonul II de pensii. Aceasta a participat luni la sediul Institutului Naţional de Statistică (INS), la o reuniune, unde a declarat că înființare pilonului, în 2008, a fost o greșeală, din punctul său de vedere.

Olguța Vasilescu a reluat ideea lui Ionuț Mișa, potrivit căruia Pilonul II de pensii va dispărea până la sfârşitul lui 2017, urmând să rămână doar Pilonul I şi III (Pilonul de pensii private facultative).

„În 2008 s-a dat posibilitatea celor mai tineri să opteze pentru Pilonul I sau II. Eu vă spun punctul meu de vedere: nu este foarte bine ce s-a întâmplat! Eu am optat doar pentru pilonul I de pensii şi cred că e cel mai bun lucru. Întotdeauna Statul va veni să completeze pensiile pe când în momentul în care discuţi cu nişte privaţi, situaţia se pune altfel!”, a declarat ministrul Muncii, potrivit unor surse citate de Hotnews.ro.

De asemenea, ministrul a cerut susținerea pensionarilor, reamintind vârstnicilor perioada Boc în care le-au fost tăiate pensiile și mai ales câte a făcut PSD pentru ei.

Vezi și Mutare colosală pe piață- Apare o importantă fabrică – Se fac angajări pe bandă rulantă

„Ştiţi bine care au fost majorările de pensii din acest an. Toate calculele pe care le-am făcut ne permit să avem o creştere mult mai mare pe punctul de pensie – el trebuie să ajungă în anul 2020 la 1775 de lei”, a adăugat Vasilescu, amintind pensionarilor că în 2009 Băsescu a tăiat pensiile şi salariile.

“Vă amintiţi că în 2009, când au vrut să taie 25% din toate salariile şi pensiile  nu i-a lăsat Curtea Constituţionala să taie pensiile, fiind asimilate dreptului de proprietate. Şi atunci, ce au făcut? Le-au impozitat! Noi am eliminat încă de anul trecut asta, iar anul acesta, cei care au pensii de peste 2000 de lei plătesc 10% impozit, deci şi pentru ei e o creştere de la 1 ianuarie. Pentru pensionarii care aveau 900 de lei pensie, indiferent de altă sursă de venit, am făcut posibil să primească 90% medicamente compensate”, a mai spus Vasilescu.

Vezi și NEAȘTEPTAT! Ce grad are Mircea Cosma, fostul șef al CJ Prahova, în Armata Română și pentru ce l-a obținut

Lasă televiziunea pentru Poliția Română: Ce vedetă Kanal D ar fi luat această decizie

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare