sursa foto:  playtech.ro

Orange, Telekom, Vodafone și UPC România se aliază! Ce vor să declanșeze

Asociația Operatorilor Mobili din România (Orange, Telekom, Vodafone) și UPC România se aliază și vor să declanșeze, împreună cu autoritățile din Timișoara, un proiect de infrastructură subterană, după ce primarul Nicolae Robu a tăiat cablurile aeriene din anumite zone ale orașului.

„În urma intervenției desfășurate de autoritățile locale din Timișoara în cursul serii de 18 martie 2019, prin care s-au dezafectat cablurile aeriene din anumite zone ale orașului, membrii Asociației Operatorilor Mobili din România (Orange, Telekom, Vodafone) împreună cu UPC România doresc să reitereze disponibilitatea pentru colaborarea cu autoritățile locale din Timișoara în vederea găsirii unor soluții pentru amplasarea cablurilor în subteran.

În acest sens, credem că este esențială declanșarea unui proiect de infrastructură subterană, dezvoltat de/cu sprijinul autorităților locale, precum și a unui grafic al lucrărilor de implementare care să fie discutat și agreat împreună cu operatorii telecom.

Spre deosebire de alte orașe în care au existat astfel de proiecte dezvoltate de/cu sprijinul autorităților locale (București, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu sau Constanța), acest tip de proiect nu a fost dezvoltat și prezentat încă de autoritățile locale din Timișoara, deși această situație este în discuție de mai mulți ani. Lipsa unui astfel de plan de dezvoltare a rețelei subterane, împreună cu acțiuni imprevizibile de dezafectare a cablurilor aeriene sunt de natură să afecteze furnizarea serviciilor de internet, televiziune și telefonie pentru clienții noștri.

Dorim să ne asigurăm clienții de angajamentul nostru continuu de a realiza investițiile necesare pentru a le oferi servicii la cele mai înalte standarde și cele mai bune experiențe de utilizare a acestora. Asigurăm și autoritățile locale de deschiderea noastră în găsirea împreună a soluțiilor de dezvoltare sustenabilă a rețelelor de comunicații electronice. Membrii AOMR si UPC România vor continua să desfășoare operațiuni de reamplasare a cablurilor în subteran în toate localitățile în care vor fi dezvoltate astfel de proiecte de infrastructură de către autoritățile locale, inclusiv în Timișoara”, susțin operatorii.

Vezi și

EXCLUSIV Promisiunea pe care Rareș Bogdan i-o face celui mai mare dușman al său: ‘Niciodată’

EXCLUSIV Planuri mari pentru Rareș Bogdan în Parlamentul European – Cum îi va apăra pe toți românii

EXCLUSIV Pe cine vede Rareș Bogdan drept viitorul premier al României

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare