sursa foto:  b1.ro

Osanale pentru Lucian Bode! ‘A rezolvat în 4 zile ce nu s-a rezolvat în 15 ani’

Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România (FSDPR), îi ridică osanele noului ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Ciocan susține că Lucian Bode a rezolvat în 4 zile ce nu au rezolvat alți miniștri în 15 ani, anume problema drepturilor salariale pentru specialistul de clasă.

Pe data de 30 decembrie 2020, s-a discutat o problemă care trenează de 15 ani. Sindicatele din Poliție și din Ministerul de Interne au trecut prin toate guvernele cu această problemă și nu a putut fi rezolvată. Problema se numește specialistul de clasă. Este o calificare ce conferă polițiștilor drepturi similare cu celelalte categorii din marea familie a apărării și ordinii publice. De exemplu, Ministerul Apărării a obținut de mult timp aceste drepturi.

Dincolo de această calificare, este un efort bugetar extrem de serios de câteva sute de milioane de euro anual. Sunt banii pe care polițiștii, obținând această specializare, îi primesc. La întâlnirea din data de 30 decembrie, domnul ministru Bode a luat notă de ceea ce noi i-am cerut, iar câteva ore mai târziu această problemă a venit în actualitate. La patru zile de la acea discuție, respectiv pe data de 3 ianuarie, problema a fost soluționată. Aceasta e în funcție de numărul de ani lucrați într-un domeniu. Poate ajunge maxim până la 7,5%, în timp ce toate celelalte sporuri sunt înghețate la nivelul anului 2018, acesta e un spor din salariul funcției de bază la nivelul anului 2022.

Ministrul Bode a rezolvat în 4 zile ce nu s-a rezolvat în 15 ani. Dincolo de drepturile salariale, se oferă polițiștilor și această calificare, de specialist de clasă. Unii oameni care lucrează cu presa, fără a fi jurnaliști, obțin o calificare ce le permite să facă parte din Uniunea Ziariștilor Profesioniști și această sintagmă le conferă niște drepturi. E un lucru extrem de important pe care eu îl remarc. Eram ultimii din marea familie a apărării și ordinii publice care nu obținusem acest drept. Mulțumesc în numele tuturor polițiștilor“, a declarat, pentru dcnews.ro, Christian Ciocan.

Vezi și

Florin Cîțu, premierul îngropat în datorii! Suma uriașă pe care trebuie să o returneze șeful Guvernului

Vești importante pentru români: Câți bani trebuie să scoateți din buzunare pentru a obține viza de intrare în Marea Britanie

SURSE Șeful unei instituții de forță pe timp de pandemie ar putea fi zburat din funcție! Negocieri secrete cu noul ministru

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare