Pensia pe care o primește Florin Piersic- Nimeni nu s-ar fi așteptat

Marele actor Florin Piersic a împlinit 84 de ani. Acesta a jucat în numeroase filme și piese de teatru, din 2014  primind pensie din partea statului.

Cu toate că Florin Piersic este unul dintre cei mai îndrăgiți și apreciați actori de pe scena teatrului românesc, se pare că statul român nu este de acord cu acest lucru dacă este să ne luăm după pensiape care o încasează acesta încă din anul 2014.

Celebrul actor s-a retras de câțiva ani de pe scena teatrului românesc și s-a mutat într-o vilă cochetă din Cluj-Napoca. Florin Piersic primește de la statul român o pensie lunară de 2.000 de lei, dar mai încasează de la Unitatea Teatrală din România (UNITER) o indemnizație în valoare de 2.700 de lei.

Chiar dacă venitul acestuia nu este unul colosal, precum s-ar fi așteptat toată lumea, actorul a reușit, de-a lungul vieții să își cumpere mai multe proprietăți.

Pe lângă casa micuță și cochetă în care locuiește la ora actuală, Florin Piersic mai deține un imobil tot în Cluj-Napoca, precum și o casă de vacanță în același județ.

De asemenea, marele actor mai are pe numele său și o vilă în București, așadar s-ar putea spune că și-a asigurat bătrânețea. În plus, Piersic se mai mândrește și cu Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a primit în anul 1967 „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”. 

Vezi și:Marcel Vela, somat de urgență: Cu ei să înceapă reorganizarea! Să le desființeze!

Veteranul de război Emil Vețeleanu (101 ani), despre 23 august 1944: Influența rusească a dus la arestarea Mareșalului Antonescu

Noua lege intră în vigoare mâine! Sunt vizați toți românii! Poliția avertizează: ‘Da, ai citit bine!’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare