Planta care te poate îmbogăți. Este noua slăbiciune a femeilor și a ajuns în România tocmai din Orientul Mijlociu

În luna martie, planta este la și mai mare căutare pentru cei care vor să își surprindă partenerele, mamele și femeile speciale din viețile lor. Cine vrea să-și deschidă o afacere cu flori, din care să câștige sume consistente tot anul, poate să încerce noua senzație din Orientul Mijlociu: zambila neagră. Prețul său este mic, nu necesită o mare investiție inițială.

În cadrul unei emisiuni televizate, un producător de flori din România a vorbit despre zambila neagră. Floarea nu doar că arată superb, ci are și un miros cu totul deosebit, care persistă. Va parfuma casa oricui și va bucura privirea.

„I se spune zambila neagră, dar, ca trandafirul negru, are o culoare indigo. Am încercat să o scoatem în vânzare de anul acesta și am avut un impact semnificativ. Clienții, în special bărbații care doresc să impresioneze o femeie, s-au simțit atrași să cumpere.

Spre deosebire de zambilele obișnuite (roz, n.r.), aceasta are un miros mult mai intens. Un lucru important de precizat este că această nuanță a florilor nu este obținută cu ajutorul unor pigmenți, cum s-ar crede, ci însuși bulbul a fost creat să redea această culoare”, a spus Marian Diaconul, producător de flori din Buzău, pentru Agro TV.

CITEȘTE ȘI: Primarul Capitalei a trecut la treabă- Nicușor Dan plantează copaci în București: Condiţiile sunt îndeplinite, putem să plantăm

Cum se îngrijește planta cu care poți da lovitura în afaceri

Zambila neagră este o plantă decorativă cu bulb care își are originile în Orientul Mijlociu. Este la mare căutare pentru că are un parfum puternic. Florile sale sunt grupate câte 5, maximum 10. Planta trebuie pusă în pământ în octombrie, noiembrie, pentru a putea fi vândută sau admirată în primăvară. Pentru o dezvoltare armonioasă, este ideal să stea în locuri însorite, unde solul este fertil și drenat corespunzător.

Zambila Neagră / Sursă foto: Facebook Qualiplant

Cei care vor să-și facă o afacere din creșterea de zambile negre trebuie să țină cont de câteva reguli simple. În primul rând, trebuie să planteze bulbii la o adâncime de 15 centimetri și să lase un spațiu de 15 centimetri între plante. În al doilea rând, trebuie să le ude puțin, dar după ce au înflorit, nu trebuie să le mai ude. Bulbii pot fi plantați în ghivece, în turbă sau pământ. Florarea se va atinge în două, respectiv 4 săptămâni, dacă procesul a fost făcut corect.

Bineînțeles, același proces este valabil și pentru doamnele și domnișoarele care vor să-și facă o superbă grădină cu planta. Procedura este similară și pentru zambilele roz, mov, albe și de alte culori. Așadar, dacă ați primit de 1 sau 8 martie zambile la ghiveci, vă veți putea bucura de ele ani la rând, dacă le plantați sau, pur și simplu, le îngrijiți.

CITEȘTE ȘI: Leguma „de aur” care se vinde cu 5 lei bucata și poate fi plantată în România. E la mare căutare în toată lumea

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare