sursa foto:  Pexels

Leguma „de aur” care se vinde cu 5 lei bucata și poate fi plantată în România. E la mare căutare în toată lumea

Fermierii pot da lovitura dacă vor planta această legumă. Chiar dacă sunt plantate pe suprafețe mici, culturile de legume pot deveni o afacere profitabilă. Deși există numeroase soiuri de legume la care te-ai putea gândi, este vorba despre o cultură care are randament bun și care vă poate aduce profit.

Deși este o cultură destul de nouă pe piața din România, fermierii au început să descopere beneficiile castravetelui amar, mai ales că momordica, așa cum mai este cunoscut, este recomandat persoanelor care suferă de diabet. Această cultură nu are nevoie de multe lucrări de îngrijire și poate fi lăsat să crească pe spaliere, până la 3-4 metri, sau să se întindă direct pe pământ.

Semințele trebuie plantate într-un sol cu o temperatură crescută, de preferat la sfârșitul primăverii, atunci când temperatura de afară este cuprinsă între 22 și 30 de grade Celsius. Semințele trebuie puse la distanță de până la un metru între plante pe rând și doi metri între rânduri. Pentru a construi o seră de numai 240 mp, cu toate sistemele necesare, achiziția de semințe și a termometrelor pentru pământ ajunge la 4.000 – 5.000 de euro, iar o singură bucată de castravete se poate vinde chiar și cu suma de 5 lei.

Citește și: 500 de lei pentru românii care depun cererile. A fost stabilit și termenul limită pentru solicitarea ajutorului

Castravetele amar, leguma bună pentru sănătate

Castravetele amar contribuie la reglarea glicemiei, ceea ce îl face util în tratamentul diabetului, ajută la scăderea colesterolului și are proprietăți anticanceroase, potrivit unor cercetări recente. De asemenea, cunoscut și sub numele de tărtăcuță sau Momordica charantia, este o plantă agățătoare tropicală înrudită îndeaproape cu dovlecii, dovleceii și castraveții obișnuiți. Este cultivat în întreaga lume pentru fructele sale comestibile, care sunt considerate de referință în multe tipuri de bucătărie asiatică.

Această legumă pare să le fie de folos persoanelor care sunt la dietă, deoarece are foarte puține calorii. În plus, se pare că extractul de castravete amar sub formă de supliment are proprietăți de ardere a grăsimilor, fiind o sursă importantă de mai mulți nutrienți-cheie. 100 g de castravete amar crud au aproximativ 20 de calorii, 4 grame de carbohidrați, 2 grame de fibre, 93% din doza zilnică recomandată (DZR) de vitamina C, 44% din DZR de vitamina A și 17% din DZR de folați.

Castravetele amar este deosebit de bogat în vitamina C, un micronutrient important implicat în prevenirea anumitor boli, în formarea oaselor și vindecarea rănilor. De asemenea, este bogat în vitamina A, o vitamină solubilă în grăsimi, care susține sănătatea pielii și acuitatea vizuală. De asemenea, conține folați, esențiali pentru creștere și dezvoltare, precum și cantități mai mici de potasiu, zinc și fier.

Citește și: ANPC intră tare în furnizorii de legume-fructe ai marilor lanțuri de magazine din România! Amenzi de 15.000 de lei

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare