lemn

PLUS vine cu soluția pentru transparentizarea pieței lemnului!

După ce Comisia Europeană a activat procedura de infringement, reprezentanții PLUS au transmis care ar fi soluția pentru transparentizarea pieței lemnului.

„În timpul guvernării Cioloş, în 2016, au fost făcuţi paşi importanţi pentru a demara implementarea unui sistem eficient de monitorizare: a fost dezvoltat instrumentul Radarul Pădurilor pentru a implica în mod activ cetăţenii, a fost creat Inspectorul Pădurilor ca platformă de monitorizare a exploatărilor forestiere, incluzând un sistem de alertare bazat pe imagini satelitare, sistemul SUMAL a intrat într-un proces de reproiectare pentru a deveni mai eficient.

Doar că, din 2017, după instalarea guvernelor PSD, proiectele au stagnat sau chiar au fost anulate complet. Miniştrii Apelor şi Pădurilor care s-au succedat în multele guverne instalate şi apoi date jos de către PSD nu doar că au ignorat problema implementării regulamentului UE, ci unii dintre ei chiar au oprit proiectele începute şi au întrerupt funcţionarea instrumentelor deja implementate”, au transmis reprezentanţii PLUS, într-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

Sursa citată mai spue că aparent este în derulare un proiect de optimizare a SUMAL, aplicaţia prin care se face monitorizarea circulaţiei lemnului în România, prin colaborarea cu STS.

Vezi și:

EXCLUSIV Nebunie în MAI și MApN! Avalanșă de procese în cazul ‘Secretului ascuns timp de 15 ani’

Un lider USR, făcut praf din interior: ‘A trăit pe banii furați de la statul român’

Violeta Alexandru a mai făcut o ‘execuție’! La ‘ordinul’ său, a fost pusă pe liber (document)

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare