sursa foto:  reperul.ro

Polițiștii încep să-l desființeze pe Radu Gavriș: ‘S-a transformat într-un contravenient ordinar. Nu a respectat nici chiar dispozițiile date de domnia sa’

Bogdan Bănică, președintele executiv al SNPR Decus, îl desființează, pur și simplu, pe comisarul-șef Radu Gavriș, adjunctul șefului Poliției Capitalei, după ce acesta din urmă a participat la o petrecere la Hanul lui Manuc, încălcând măsurile anti-Covid. 

Ofițerul criminalist Bogdan Bănică susține, într-un articol publicat pe site-ul său, că Radu Gavriș a încălcat inclusiv „dispozițiile date de domnia sa”.

Mai mult, el consideră că, de această dată, Radu Gavriș a comis-o rău de tot și că s-a transformat „dintr-un ofițer superior cu importantă funcție de comandă, într-un contravenient ordinar”.

Iată ce scrie Bogdan Bănică:

Am fost întrebat de mass-media dacă Gavriș a greșit. Și, oricât spirit de colegialitate am avea, a trebuit să recunosc că a greșit. De data asta a gafat-o rău de tot, cu consecințe deosebit de grave, ireversibile și greu remediabile, din punctul meu de vedere, asupra imaginii Poliției Române.

Și, asumându-mi în întregime eventualele consecințe pe care le vor atrage opinia mea, pot afirma că, pentru o noapte, Gavriș s-a transformat dintr-un ofițer superior cu importantă funcție de comandă, într-un contravenient ordinar.

Pe lângă faptul că nu a respectat legea, susnumitul nu a respectat nici chiar dispozițiile date de domnia sa, având în vedere că la nivel de D.G.P.M.B. este coordonatorul direct pe linie de respectarea prevederilor Legii 55/2020. Știți voi, legea aia cu masca pe mufă și cu neînghiorlăneala.

Mai mult, abaterea disciplinară a acestuia cred că ar trebui sancționată drastic, în contextul în care pentru abateri mult mai ușoare conducerea I.G.P.R. a dispus destituirea din Poliție a altor colegi, ce-i drept agenți și fără funcție de conducere.

Iată ce spune Statutul Polițistului, la art. 57 privind răspunderea juridică și sancțiuni:

Încadrarea juridică a abaterii disciplinare comisă de adjunctul Poliției Capitalei
În cazul în care nu vei fi destituit din Poliție, domnule comisar-șef Gavriș, mă întreb cum ai putea de mâine să îmi ordoni mie, ca simplu subordonat, aproape obsesiv ca și până acum, să aplic sancțiuni celor care încalcă normele legale pentru prevenirea și combaterea transmiterii virusului SARS-Cov2, în condițiile în care tocmai dumneata le-ai încălcat, manifestând aroganță și dispreț față de societatea civilă și față de subalterni?

Nici o demisie de onoare nu ar putea să ne spele obrazul, domnule comisar-șef de poliție Radu GAVRIȘ, adjunct al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București!

P.S. Poate aflăm și la ce oră a părăsit petrecerea șeful Secției de Poliție pentru Centrul Vechi, care a scăpat de amendă ca prin urechea acului 😉”, spune Bogdan Bănică.

Ministrul Lucian Bode a anunțat că a fost demarată o anchetă în acest scandal

Toleranță zero față de nerespectarea Legii!
Referitor la evenimentul care a avut loc vineri seară, când polițiști din cadrul Poliției Capitalei au identificat în interiorul unui restaurant din Centrul Vechi al Bucureștiului 27 de persoane, printre care se afla și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București, doresc să fac câteva scurte precizări.
De aproximativ 1 an ne confruntăm cu pandemia provocată de noul coronavirus. Respectarea măsurilor care au fost luate la nivel național, pentru a preveni răspândirea acestui virus, trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. Doar așa putem reveni la o viață socială normală pe care ne-o dorim.
Majoritatea românilor au înțeles acest lucru și vă mulțumesc pentru aceasta.
În același timp, vreau să le mulțumesc polițiștilor, jandarmilor, polițiștilor de frontieră și pompierilor care sunt în Prima Linie și care dau dovadă de profesionalism atunci când acționează pentru siguranța noastră!
Fără doar și poate, responsabilitatea și corectitudinea cu care ei au acționat în această perioadă au avut efecte asupra limitării răspândirii virusului.
Din informațiile pe care le dețin în acest moment, în cazul menționat, s-a dispus deja declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției sale, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.
Așa cum am menționat și cu alte ocazii, vreau să vă asigur că sunt hotărât să nu tolerez nicio abatere de la Lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate în astfel de cazuri. Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de Lege!
Totodată, vreau să subliniez că, atâta timp cât voi deține mandatul de ministru al Afacerilor Interne, mă voi implica cu toate forțele mele pentru ca imaginea structurilor din MAI, fie că vorbim de polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră, să reflecte calitățile și adevărata valoare a personalului.
Uniforma pe care fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne o îmbracă trebuie să fie un model de urmat pentru noi toți!”, a transmis, sâmbătă, ministrul de Interne.

Vezi și

SURSE Operațiunea ‘Asaltul Lupilor Tineri’! Ce a reprezentat, în realitate, atacul lui Rareș Bogdan la Ludovic Orban

Veste bună pentru cei care au ieșit la pensie! Ministerul Muncii vine cu noi beneficii în acest an

Este oficial! Vești importante pentru toți românii: Cine nu se decide cu privire la acest serviciu, va plăti automat mai mulți bani

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare