sursa foto:  cancan.ro

Ponta, atac la Daea. Fostul premier spune că în agricultură e un dezastru

Fostul premier Victor Ponta a declarat că guvernarea PSD-ALDE nu a luat nicio măsură concretă şi serioasă pentru a ajuta agricultorii. Ponta critică discursurile populiste și spune că în pe timpul când era el prim-ministru agricultura era mai profitabilă.

Preşedintele Pro-România arată că în timpul guvernării sale România avea exporta cu 1 miliard de euro mai multe decât importa, iar acum s-a ajuns la nefericita situaţie în care importăm cu 2 miliarde mai mulT.

”Azi am fost la INDAGRA 2018 si m-am bucurat sa vorbesc cu producatorii romani / mi-au multumit pentru masurile bune pe care le-am luat in timpul guvernarii dar mi-au si spus de problemele noi cu care se confrunta acum si pentru care nimeni nu cauta solutii :

1. La dezastrul produs de pesta porcina se adauga acum o seceta prelungita / in afara de discursurile peceriste ale Dlui. Ministru Daea care il trateaza pe Dragnea cu Ceausescu si de despagubiri anuntate populist – nu exista nicio masura serioasa si concreta de sprijin !

2. Daca in 2014 aveam balanta comerciala a produselor agro-alimentare pozitiva ( exportam cu 1 miliard de euro mai mult decat importam) am ajuns in 2018 sa importam alimente cu peste 2 miliarde de euro mai mult decat exportam – in acest fel distrugem producatorii romani si ii ajutam pe cei din Bulgari, Ungaria, Polonia sau Turcia!

3. In industria locala multi producatori romani prefera sa isi vanda fermele unor companii multinationale pentru ca nu au niciun sprijin financiar de la Guvernul Romaniei – ( de exemplu primele 7 firme producatoare de lapte din tara sunt proprietatea unor firme straine)!

4. Nu exista nicio strategie serioasa la Ministerul Mediului privind reciclarea ambalajelor de la produsele alimentare – o sa platim amenzi uriase catre Comisia Europeana si o sa punem aceste costuri in pret!

La ProRomania , alaturi de Daniel si Ioana, vom prezenta si ne vom lupta in Parlament pentru noi masuri de sprijin pentru producatorul roman!”.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare