bnr

Premieră pe piața bancară românească! Mugur Isărescu -Va avea loc pe 16 decembrie

Sectorul bancar din România este marcat în luna decembrie de un mare eveniment. Pe data de 16 decembrie una dintre primele patru bănci ale lumii vine în țara noastră.

Potrivit bursa.ro, Bank of China, a patra cea mai mare instituţie bancară din lume, deschide luni, 16 decembrie, sucursala de la Bucureşti. Evenimentul se va desfăşura în ocazia împlinirii a 70 de ani de relaţii diplomatice dintre Republica Populară Chineză şi România.

Reprezentanţii băncii au transmis că, la manifestarea de lansare, vor participa Jiang Yu, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Liu Liange, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bank of China, Xu Haifeng, directorul general pe Regiunea Europei Centrale şi de Est al Bank of China şi Guo Lixin, directorul general al sucursalei din Bucureşti a băncii.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a anunţat, recent, într-un discurs susţinut în ocazia aniversării a 70 de ani de relaţii bilaterale România – Republica Populară Chineză, că Bank of China intenţionează să deschidă o sucursală în ţara noastră. Şeful BNR a precizat: „Înfiinţarea pe teritoriul României de către Bank of China a unei sucursale, ce preconizează să desfăşoare operaţiuni din luna decembrie a acestui an, este rezultatul firesc al acestor evoluţii pozitive”.

Vezi și:

Anchetă incendiară. Greul din PNL și morișca banilor

Răsturnare de situaţie! Marcel Vela şi Guvernul Orban lovesc în poliţişti! Sindicalişii ameninţă

Traian Băsescu ‘îi dă o mână de ajutor’ lui Ludovic Orban! Ce ar fi făcut în privința creșterii pensiilor

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare