sursa foto:  Facebook

Premieră în România! Ce post nou va înființa Ministerul Turismului

Ministerul Turismului a fost ignorat mult timp de partidele care s-au perindat pe la putere, inexplicabil dacă analizăm câți bani scot celelalte țări din UE cu ajutorul acestei industrii. Anul acesta, totuși PSD a înființat Ministerul Turismului, care este în prezent condus de Mircea Titus Dobre.

Acesta a desființat Birourile de Promovare Turistică, cele câteva răspândite prin lume, care din păcate nu au înregistrat rezultate remarcabile și dorește acum să le înlocuiască.

Mai exact Mircea Dobre lucrează în prezent la modificarea OG 58/1998 care va defini pentru prima dată atașatul în turism. Aceasta va lucra în Ambasadă și se va ocupa de promovarea turistică a țării.

Vezi și Detalii interesante! Care ar fi ADEVĂRATA origine a AVERII lui Cristian Boureanu

Concurența tremură! Telekom România pregătește o mutare bombă

Se va organiza un concurs unde vor putea participa doar angajați ai ministerului, inclusiv cei care au coordonat până acum Birourile de Promovare Turistică, desființate. Dar numai dacă încă mai lucrează în ministerul Turismului.

„O parte din cei care au lucrat in birourile de promovare externa au optat pentru un post in cadrul ministerului conform legii. Altii nu au optat sau au demisionat. In acest este pe traseul de avizare externa modificarea OG 58/1998 unde am definit printre altele si atasatul in turism. Vor putea da examen doar angajati ai ministerului identic cum s-a intamplat si cu celelalte tipuri de atasati (pentru atasatul din agricultură au dat examen doar angajati ai Ministerului Agriculturii, pentru cel de la muncă au dat examen doar din cadrul Ministerului Muncii etc). Numarul posturilor nu l-am fixat. Dupa ce trece ordonanta de guvern vom organiza o sedinta cu Comitetul Consultativ în Turism si ne consultam apoi vom avea o discutie finala cu MAE”, a declarat ministrul Mircea Dobre pentru bugetul.ro.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.