sursa foto:  nordnews.md

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko rupe ‘colaborarea’ cu Vladimir Putin: Vom lupta numai atunci când va trebui să ne apărăm casa noastră și pământul nostru

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko merge în rând cu Vladimir Putin. Acesta a transmis vineri că țara sa nu participă la războaie, precizând că va lupta numai atunci când va trebui să apere casa şi pământul belarus.

 

 

 

”Nu va exista nicio mobilizare. Este o minciună”, a spus Lukaşenko, potrivit canalului proguvernamental de Telegram Pul Pervogo. ”Vom lupta numai atunci când va trebui să ne apărăm casa noastră şi pământul nostru”, a promis liderul belarus.

Acesta a spus de mai multe ori în trecut că ţara sa nu se va implica în războiul ruso-ucrainean. Totuşi, la începutul invaziei ruse el i-a permis preşedintelui Putin să lanseze de pe teritoriul Belarusului ofensiva în direcţia capitalei ucrainene Kiev, zonă de unde între timp trupele ruse s-au retras pentru a se axa pe estul şi sudul Ucrainei.

De asemenea, potrivit unor mass-media, forţele de securitate belaruse ar fi primit ordine verbale de a identifica cetăţenii ruşi ce se ascund în Belarus pentru a se sustrage mobilizării parţiale ordonate de Putin, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare