sursa foto:  bzi.ro

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea! Cine va putea ieși mai devreme la pensie – A apărut în Monitorul Oficial

Președintel Klaus Iohannis a promulgat, vineri, o modificare legislativă care vizează Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Schimbarea a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I.

Potrivit modificării legislative, și alți români vor putea ieși mai devreme la pensie.

Este vorba despre militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special care, la data depunerii cererii de pensionare, îndeplinesc anumite condiții.

„De reducerea vârstei standard de pensionare prevăzută la alin. (1) beneficiază și militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special care, la data depunerii cererii de pensionare, îndeplinesc condițiile de vechime prevăzute la art. 16 alin. (1) lit. b) și care se regăsesc în una dintre următoarele situații:
a) au fost trecuți în rezervă în conformitate cu art. 45 alin. (1) lit. a),b), e), g) și h) din Legea nr. 384/2006, cu modificările și completările ulterioare;
b) au fost trecuți în rezervă ori le-au încetat raporturile de serviciu din motive neimputabile acestora, ca urmare a reorganizării unității militare sau a reducerii unor funcții din statele de organizare, precum și pentru alte motive ori nevoi ale instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale.”, se arată în noul alin. (3) introdus la Art. 21 din Legea nr. 223/2015.

Cazurile de la lit. a) alin. (3) Art 21 din Legea nr. 223/2015:

a) la împlinirea limitei de vârstă în serviciu, stabilită prin ordin al ministrului apărării;

b) la expirarea termenului contractului, în situația în care nu sunt posibilități de reînnoire din cauza reducerii funcțiilor ca urmare a desființării, restructurării sau a dislocării unității;

e) pentru motive sau nevoi ale Ministerului Apărării;

e) pentru motive sau nevoi ale Ministerului Apărării;

h) când nu mai îndeplinesc criteriile specifice, stabilite prin ordin al ministrului Apărării, pentru ocuparea funcției.

Vezi și

EXCLUSIV Trădare pentru #Rezist! Jandarmeria s-a înrolat în USR

EXCLUSIV De necrezut! Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății nu răspund la solicitarea LIDL: ‘Se contestă măsurarea temperaturii si se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale’

Lovitură de proporții încasată de DNA! Mutare neașteptată făcută de CCR

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare