sursa foto:  idevice.ro

Prețul sistemului de localizare pentru 112- Motivul pentru care nu a fost implementat

Raed Arafat a  explicat de ce sistemul de localizare 112, care este vital nu există deocamdată în ţara noastră.

Secretarul de stat Raed Arafat, cel care conduce Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a dezminţit că implementarea sistemului AML pentru localizarea rapidă a celor ce apelează 112 ar costa 28 de milioane de euro. Costurile acestui proiect se situează la sub un milion de euro, spune Arafat. ”Este fals total.  E o sumă avansată de colegii de la STS pe costurile de bază pentru a face acest lucru. Dar pot să-i spun cui a zis acest lucru, că este chiar sub un milion de euro și e vorba de servere”, a precizat Raed Arafat.

Şeful DSU a vorbit şi despre presupusa întârziere în implementarea sistemului Advanced Mobile Location, declarând ca sistemul nu a fost implementat până în prezent din cauza situaţiei la nivel european: ”Pentru că sistemul nu a existat până în 2016, pentru că standardizarea europeană a fost făcută în 2016, au început să-l implementeze țările europene. Nu suntem ultimii din Europa care nu-l avem. Sunt și alte țări.”

Printre cei care au criticat recent lipsa sistemului AML din România se numără şi Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, una dintre victimele criminalului din Caracal. Cumpănaşu spune că AML nu a fost implementat în ţara noastră pentru ca ar fi o investiţie prea mare pentru companiile telecom şi cere public autorităţii de reglementare în domeniu, ANCOM, să prezinte explicaţii: ”De ce? Pentru fiecare companie de telefonie însemna 28 de milioane de euro implementarea lui.”

Vezi și

EXCLUSIV Autodenunț exploziv. Acuze grave la adresa unui șef din Poliție: ‘Evaziune fiscală’

Polițistul care l-a convins pe Dincă să vorbească a lucrat la Criminalistică! De unde se cunoaște cu monstrul din Caracal

Toți salariații sunt vizați! Cum afectează noua lege a pensiilor

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare