Preţuri-record pe piaţa imobiliară! Cât valorează o locuință

Prețurile la case și apartamente au crescut.Locuinţele se vând şi cu 35% mai scump faţă de acum doi sau trei ani, arată cele mai recente date. În București, apartamentele noi s-au scumpit în ultimul an cu valori de aproximativ patru ori mai mari comparativ cu restul țării.

În ultimii ani, preţurile apartamentelor au crescut cu 30-35%, spun dezvoltatorii, dar arată şi cele mai recente rapoarte. În sudul Bucureştiului, acolo unde ar trebui să găsim cele mai ieftine locuinţe, costurile pe metrul pătrat au crescut de la 850 de euro în 2017 la 1.100 de euro acum.

Un apartament de două camere, de 50 de metri pătraţi, se vindea în 2017 la un preţ mediu care varia între 42 de mii şi 46 de mii de euro. Acum, acelaşi apartament se vinde şi cu 55 de mii de euro.

Dacă ne gândim la un duplex lângă Capitală, cu o suprafaţă construită de 100 de metri pătraţi, plus o mică bucată de teren- de la 70-75 de mii de euro, a ajuns la 100 de mii de euro.

Doar în ultimul an apartamentele vechi s-au scumpit, în medie, cu aproape 3% în București, dar cu 3,6% în restul țării. Apartamentele noi insa au inregistrat un avans de 8,6% in ultimul an în București, potrivit observator.tv

Vezi și:

EXCLUSIV Numire controversată a Guvernului PSD: Tatăl acuzat că a păgubit statul cu miliarde, fiul instalat președinte în CA la Sare!

Nu e o glumă! Sâmbăta ar putea deveni zi lucrătoare – Proiectul de lege care aruncă-n aer Codul Muncii

Cine e femeia care a rupt Guvernul – Ea stă în spatele lui Tăriceanu

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare