sursa foto:  b365.ro

Primăria Capitalei ‘taie în carne vie’! Educația rămâne fără bani

Primăria generală a Capitalei se află în „faliment nedeclarat, drept urmare va opera tăieri semnificative de bugete. Învățământul este și el afectat.

Capitolul Învățământ din bugetul Bucureștiului are parte de o rectificare mare, de 21,9% din bugetul alocat pentru anul 2019. Mai exact este vorba despre o tăiere de 35.681.000 lei, din cele 162.964.000 lei inițiale.

Cele mai mari tărieri sunt la capitolul investiții în infrastructură. În învățământul preșcolar, de exemplu, sunt tăiaţi bani pentru construirea, modernizările și extinderile unor grădinițe, scrie edupedu.ro.

Şi la învățământul primar/gimnazial sunt reduse tot investițiile în infrastructură. Aici sunt lăsate fără jumătate din banii alocați mai multe proiecte de construcție la școlile cu profil sportiv. Din alocarea totală de 42.518.000 lei sunt propuse pentru tăiere 22.052.000 lei.

La subcapitolul construcţii after school, mai multe investiţii prinse in buget rămân cu câte 1.000 de lei, în timp ce învăţământul liceal ar urma să piardă o treime din bugete, prin reducerea de la aproape 15,5 milioane de lei la 5,5 milioane.

Rectificarea vine la propunerea Primarului General Gabriela Firea și a Comisiei de Specialitate din Primărie.

 

Vezi și:

Afacerile cu statul ale USR-istului acuzat de trădare! Finanțări anuale pentru unul dintre ‘băieții deștepți’ ai Guvernului Cioloș

Se aplică de la 1 iulie 2019! Mii de români sunt vizați

EXCLUSIV Acuzații-dinamită la adresa giganților de pe piață: ‘Suprataxează românii din cauza bonurilor de masă’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare