sursa foto:  pressone.ro

‘Primăria din Umbră’ a lui Clotilde Armand: Membri de partid, fără funcții, controlează instituțiile statului!

Dezvăluire explozivă despre proiectul din umbră al primarului Sectorului 1, Clotilde Armand!

Armand și-ar fi făcut o „Primărie din Umbră”. În numele său, membri de partid, fără funcții, controlează instituții ale Statului Român.

Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1, și-a construit o „primărie din umbră”, așa cum a prezentat PS News în urmă cu o săptămână, cu care încearcă să pună presiune pe instituțiile din subordinea primăriei și să verifice activitatea funcționarilor publici. Consilierii locali USRPLUS își încalcă atribuțiile stabilite de legea nr. 215/2001 și se comportă ca niște mici moșieri care au pus stăpânire pe Sectorul 1. În plus, la aceste vizite oficiale și controale în instituțiile statului participă frecvent membri de partid din USRPLUS care nu au nicio calitate și nicio funcție în vreo instituție a statului român, scrie psnews.ro.

Pe data de 4 noiembrie 2020, Complexul Multifuncțional Caraiman, aflat în subordinea Consiliului Local Sector 1, a fost vizitat oficial de consilieri locali USRPLUS și membri de partid USRPLUS care au solicitat acordul să meargă în cabinetele medicale deținute de instituția publică, se arată în răspunsul Complexului Multifuncțional Caraiman către redacția PS News.

Echipa USRPLUS a insistat să-și continue controlul chiar dacă în cabinetele medicale fuseseră mai multe persoane confirmate cu virusul COVID-19.

Sursele PS News au precizat că vizita s-a transformat rapid în control, deoarece membrii USRPLUS au intrat în fiecare cabinet și au cerut informații despre aparatura medicală disponibilă și despre tratamentele realizate acolo. Echipa USRPLUS a intrat și în cabinetele stomatologice, unde sunt 4 scaune de tratament, deși acolo fuseseră depistate două cazuri de COVID-19. Asistenta care era în cabinet în momentul controlului a fost testată pozitiv a doua zi, potrivit surselor PS News.

În legea 215/2001, privind administrația publică locală, nu se menționează nicăieri faptul că un consilier local ar putea face controale sau vizite oficiale în instituțiile, societățile, companiile deținute de primărie sau Consiliul Local și nici măcar dreptul la astfel de vizite ce se transformă în interogatoriu și control. Singurul mod prin care consilierii locali pot cere informații de la companiile sau societățile deținute de primărie este printr-o solicitare, în urma căreia vor primi un raport. Consilierii locali, în afara ședințelor de Consiliu Local, sunt doar simpli cetățeni în societate, fără nicio putere de a controla, vizita, interoga funcționarii publici.

Legea 215/2001, art. 36, alin (6) d): „(n.r. Consiliul Local) poate solicita informări și rapoarte de la primar, viceprimar și de la șefii organismelor prestatoare de servicii publice și de utilitate publică de interes local;”. Dar nu controale sau verificări în teritoriu.

Membrii de partid ai USRPLUS, sau ai altor partide, nici atât nu au ce să caute în instituții ale statului și să ceară vizite oficiale sau să pună întrebări despre modul de funcționare al unei instituții/companii/societăți. Instituțiile statului nu sunt muzee pentru ca oricine să vină în vizită, mai ales în vremea pandemiei.

Vezi și

EXCLUSIV DNA: Dan Barna nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar

Proiect de lege controversat: Cu cât ar urma să fie taxați din salariu angajații

Document intrat în posesia Bugetul.ro! Dovada că s-a solicitat și la Ministerul Economiei inventarierea personalului care vrea să se vaccineze

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare