Primarul a fugit! Zeci de familii s-au răsculat: ‘Să plece primarul, intrăm cu bâtele peste el. Nu se mai satură de bani’

Zeci de familii s-au răsculat împotriva primarului din localitate, vineri, după contractele de concesiune încheiate cu primăria le-au expirat, iar acum li se cere 12 euro pe metru pătrat.

Se întâmplă în comuna Perieni, județul Vaslui. Presa locală anunță că primarul Alexandru Iacob a fost nevoit să fugă din instituție, pentru a scăpa de oameni.

Mai mult, prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, s-a deplasat la fața locului, pentru a discuta persoanele revoltate, promițându-le că va evalua situația iscată.

Ce spune prefectul Daniel Onofrei:

La solicitarea unui numeros grup de cetățeni, în calitate de prefect al județului Vaslui, m-am deplasat astăzi în comuna Perieni. Aproximativ 50 de familii reclamă că le-au expirat contractele de concesiune încheiate cu Primăria Perieni pentru suprafețele de teren pe care și-au construit casele în urmă cu 25 de ani. Oamenii sunt nemulțumiți din cauza prețului solicitat de primărie, de 12 euro/ mp, în cazul în care nu mai încheie alte contracte de concesiune și decid să cumpere terenul pentru a deveni proprietari.

Reprezentanții Primăriei Perieni susțin că acest preț a reieșit în urma unei evaluări făcute de un evaluator autorizat. În urma discuțiilor purtate cu cetățenii am stabilit că Instituția Prefectului Vaslui va analiza situația și va face o verificare în ce privește corectitudinea evaluării terenurilor respective.

Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu trebuie să asigur o comunicare eficientă între cetățeni și autorități, dar și între autorități și instituțiile statului. Instituția Prefectului este mereu implicată în găsirea unor soluții legale pentru a rezolva problemele care apar în comunitățile locale.

Întotdeauna este necesară o mediere eficientă între cetățeni și autorități în cazul în care apar conflicte sau diferențe de opinii. Oamenii trebuie să fie bine informați cu privire la deciziile luate la nivel local”.

Ce spun oamenii

„Un primar hoț, un tâlhar. Nu vrea să stea de vorbă cu noi. Ne înjură, ne face proști, nespălați. Nu se poate discuta cu el. Suntem puși să plătim peste 500 de milioane de lei vechi pentru un teren aflat la marginea localității. Nu avem canalizare, nu avem asfalt.

Cum să coste 12 euro mp? Evaluarea a fost făcută la mișto. A venit un evaluator și a făcut câte-o poză cu telefonul la terenurile noastre. Pentru asta suntem puși acum să plătim câte 500 de lei. Să plece primarul, intrăm cu bâtele peste el. Să se ducă la firmele lui că nu se mai satură de bani”, au declarat revoltați oamenii, conform stiriest.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare