sursa foto:  dispotrading.ro

Procent îngrijorător! Cu cât a scăzut piața imobiliară din România din cauza pandemiei de COVID-19

Din cauza pandemiei iscate de noul coronavirus SARS-CoV-2, tot mai mulți români au fost rezervați în cumpărarea de imobile, chiar dacă constructorii nu s-au oprit din demararea proiectelor începute.

Dorel Niţă, director research la Imobiliare.ro, spune că anul a început promităţor pentru imobiliare, fiind una dintre cele mai bune perioade, dar că odată cu izbucnirea crizei sanitare, când incertitudinile erau foarte mari, cererea a scăzut considerabil, la 30%, în perioada 9-30 martie.

„Un început de an foarte bun, apoi a urmat momentul în care lucrurile au îngheţat, dar nu de tot. În privinţa cererii, ceea ce se vede este o scădere destul de rapidă, în doar trei săptămâni, 9-30 martie, astfel încât, dacă nivelul de dinainte de criză era la 100%, după doar trei săptămâni a ajuns la un nivel de 30%. După cele trei săptămâni de scăderi dure, vedem o creştere graduală. Avem opt săptămâni consecutive de creştere, undeva la o creştere medie de 11% a cererii“, a spus Niţă în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Directorul spune că în prezent cererea este undeva la 60-70% din nivelul existent la începutul lunii martie. Cererea îşi revine gradual, dar mai este destul până se va atinge nivelul de cerere de la începutul lunii martie.

Citește și:

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

Modificări importante! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare