sursa foto:  playtech.ro

Procurorul care a semnat rechizitoriul în ‘Dosarul Revoluției’ se pensionează! În Decembrie ’89, generalul Ranco Pițu avea doar 16 ani

Generalul magistrat Cătălin Ranco Pițu, șeful Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, se pensionează.

Cătălin Ranco Pițu este procurorul care a semnat rechizitoriul în ‘Dosarul Revoluției’. În luna decembrie a anului 1989, Ranco Pițu avea doar 16 ani.

La 24.02.2023, generalul de brigadă magistrat Cătălin Ranco Pițu, șef al Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a solicitat eliberarea din funcție, prin pensionare, începând cu data de 15.03.2023. Cererea a fost înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii.

La 28 februarie, CSM i-a propus președintelui României „eliberarea din funcție, prin pensionare, începând cu data de 15.03.2023, a domnului general de brigadă magistrat Pițu Cătălin-Ranco, procuror militar șef al Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”.

„Prezenta hotărâre se înaintează Președintelui României, în vederea emiterii decretului de eliberare din funcție”, se precizează Hotărârea CSM din 28 februarie, semnată de vicepreședintele Daniel Horodniceanu, consultată de Bugetul.ro.

CSM: Ranco Pițu are o vechime în profesie de peste 25 de ani

„Potrivit datelor existente în evidența Direcției resurse umane și organizare, rezultă că domnul Pițu Cătălin-Ranco are o vechime în funcția de judecător și procuror de peste 25 de ani”, se arată în document.

Vezi și La 33 de ani de la Revoluție, șeful Secției Parchetelor Militare confirmă implicarea GRU-KGB în Revoluția din ’89: Nu au existat teroriști în Decembrie ’89! A avut loc inserția dintre Partidul Comunist Român și Partidul Comunist Român, cu un pic de condiment GRU-KGB

La 33 de ani de la Revoluție, șeful Secției Parchetelor Militare confirmă implicarea GRU-KGB în Revoluția din ’89: Nu au existat teroriști în Decembrie ’89! A avut loc inserția dintre Partidul Comunist Român și Partidul Comunist Român, cu un pic de condiment GRU-KGB

„Pentru sutele de mii de români ieșiți în stradă, ieșite în stradă, a fost o revoluție autentică și este corect să fie așa.

Pentru victime și urmașii victimelor, este revoluție. Doar că probatoriul demonstrează, pe lângă acea revoluție, s-a înfiripat și altceva. Iar acel altceva este responsabil pentru aproape 1.000 de morți de după 22.

Nu au existat teroriști în Decembrie ’89, n-am nicio îndoială! Ne-am împușcat între noi, așa cum au spus-o mulți, ca urmare a acelei psihoze care a existat în decembrie.

Și să închid într-un mod așa, ușor-ușor umoristic, deși nu e vorba despre așa ceva în cazul acestei emisiuni: un alt martor foarte important, Mihail Montanu, a spus că în Decembrie 1989 a avut loc inserția, zice el, dintre Partidul Comunist Român și Partidul Comunist Român – aș adăuga eu, cu un pic de condiment GRU-KGB, a spus Pițu, la TVR 1, în cadrul emisiunii „Decembrie Roşu”, în luna decembrie 2022.

Vezi și Documentul care îl contrazice pe generalul care a instrumentat ‘Dosarul Revoluției’! Un colonel DIE dezvăluie cine au fost și cum au acționat teroriștii în Decembrie ’89

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare