sursa foto:  tvr.ro

Prof. univ. dr. Leon Dănăilă: ‘Azi mă simt ca un boschetar. N-am nicio avere. Apartamentul acesta e vândut, dar cu condiţia să pot sta aici până mor’

Profesorul universitar doctor Leon Dănăilă, ajuns la vârsta de 89 de ani, a făcut o declarație sfâșietoare. Reputatul neurochirurg a dezvăluit că și-a vândut tot ce a avut, pentru a-și finanța activitățile de cercetare.

Inclusiv apartamentul în care locuiește l-a înstrăinat, pentru a investi în cercetare, însă cu o clauză – aceea de a locui în imobil până la decesul său.

Leon Dănăilă: „Nu îmi trebuie avere, când te naşti sărac, sărac mori”

Nu îmi trebuie avere, când te naşti sărac, sărac mori. Azi mă simt ca un boschetar, nu-ţi dă nimeni nicio atenţie, asta e realitatea. Am rămas sărac, am vândut totul şi acest apartament e vândut. N-am nicio avere, n-am nimic. Toate astea pentru oameni. Imi place să fac bine oamenilor pentru că vin dintr-un mediu inferior şi am văzut cât de greu este, viaţa e scumpă, o singură dată o trăieşti.

Nu vreau să fac avere, n-am făcut avere din suferinţa oamenilor. Apartamentul acesta e vândut, dar cu condiţia să pot sta aici până mor. Eu sunt mulţumit în situaţia în care mă aflu, e foarte greu cu singurătatea, că sunt singur de 12 ani, mai greu cu mâncarea. Noroc că sunt magazinele astea, că mai găseşti fasole bătută, salată orientală, eu cu astea mă ţin. Nu mă pricep să fac mâncare, nici n-am timp. Mai bine scriu”, a afirmat, într-un interviu acordat Trinitas TV, Leon Dănăilă, conform România TV.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare