sursa foto:  national.ro

Profesorul Mircea Coșea: ‘Ne aflăm într-o criză cum România n-a mai cunoscut, poate de – nu ştiu – 50, 60 de ani. Impozitul progresiv poate să fie bun, dar trebuie să fie pregătit foarte bine’

Mircea Coșea, profesor la Academia de Studii Economice din București, a declarat despre introducerea impozitului progresiv că „Orice fel de ridicare a impozitelor înseamnă, până la urmă, omorârea acestui popor”.

 

Profesorul de economie Mircea Coşea este de părere că orice fel de măsură suplimentară ar apăsa şi mai tare pe umerii românilor sărăciţi. Mai mult, acesta susţine că România nu este pregătită din punct de vedere tehnic pentru implementarea unei asemenea măsuri.

„Ne aflăm într-o criză economică de 50-60 de ani”

Ne aflăm într-o criză cum România n-a mai cunoscut, poate de – nu ştiu – 50, 60 de ani. Într-o asemenea situaţie, orice fel de ridicare a impozitelor înseamnă, până la urmă, omorârea acestui popor. Cetăţenii României sunt deja apăsaţi de impozite, taxe, scumpiri. Impozitul progresiv poate să fie bun, nu mă îndoiesc de asta, dar trebuie să fie pregătit foarte bine. În şase luni el nu poate fi pregătit în România, pentru că el cere o infrastructură şi o logistică de aplicare foarte complicată„, a declarat acesta, potrivit antena3.ro.

Vezi și:

Profesorul Mircea Coșea: ‘Lucrurile sunt dificile pentru România. În toamnă și iarnă va fi și mai greu, pentru că vor crește prețurile, în special la energie’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare