sursa foto:  transporturiromania.ro

Proiect-bombă! Toți șoferii care au încălcat legislația rutieră vor avea acest drept

Vești importante pentru toți șoferii români! Un proiect bombă a fost înregistrat la Senat pentru dezbatere.

Potrivit proiectului, șoferii români care încalcă legislația rutieră și rămân fără permis,  ar putea avea posibilitatea de a-și alege perioada în care nu vor mai putea conduce o mașină.

Schimbarea modului în care se aplică anumite sancțiuni rutiere este prevăzută în Propunerea legislativă privind suspendarea permisului auto, document pus recent în dezbaterea senatorilor și care are nevoie, pentru a se putea aplica, de votul Parlamentului, semnătura președintelui țării și de publicarea în Monitorul Oficial.

În esență, proiectul legislativ vizează modificarea modului în care se aplică măsura suspendării dreptului de a conduce autoturisme pentru șoferii care încalcă Codul rutier. Mai exact, potrivit proiectului de act normativ, șoferii vor avea posibilitatea de a-și alege perioada în care suspendarea permisului auto să aibă loc efectiv.

Asta înseamnă că, dacă măsurile din această propunere legislativă vor ajunge să se aplice, șoferii care vor fi sancționați și cu suspendarea permisului auto vor putea conduce mașina o perioadă mai lungă și nu vor fi nevoiți, spre exemplu, să-și schimbe planurile de vacanță în cazul în care au decis să se deplaseze cu mașina.

Totuși, inițiativa legislativă stabilește și o limitare la această măsură. Concret, în document se precizează faptul că șoferii vor putea amâna perioada în care să aibă permisul de conducere, dar nu mai mult de un an.

„Conducătorul auto poate să-și aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenționale pe care a săvârșit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârșirii faptei contravenționale”, se precizează în proiectul de act normativ.

Inițiatorii proiectului de act normativ motivează apariția acestuia prin faptul că prevederile lui “vin în ajutorul șoferilor profesioniști (…) care se aleg cu suspendarea permisului de conducere, iar pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulație nu mai pot lucra și rămân «fără pâine»”, citat de avocatnet.ro

Citește și:

EXCLUSIV Răsturnare de situație în privința leilor lui Nuțu Cămătaru! Ce se întâmplă acum cu animalele

Trădare pentru Traian Băsescu! S-a întâmplat în emisiunea lui Rareș Bogdan

Vești bune! De la 15 martie se va majora salariul mediu brut

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare