Protest, dis-de-dimineață, în fața Casei de Pensii

Luni, în fața Casei de Pensii, are loc un nou protest. Concret, zeci de angajați ai Casei Județene de Pensii Buzău amenință cu o grevă de avertisment.

Motivul? Aceștia solicită majorarea salariilor pentru angajații Casei de Pensii. Dacă până miercuri nu vor fi luate în calcul de Guvern solicitările sindicatelor, va avea loc o grevă de avertisment, ce ar putea fi urmată de una generală.

Timp de o oră suntem în curtea instituţiei să ne strigam nemulţumirile legate de salarii”

Suntem în cea de-a treia zi de proteste. Timp de o oră suntem în curtea instituţiei să ne strigam nemulţumirile legate de salarii. În continuare asigurăm activitatea cu publicul.

Dacă nemulţumirile noastre nu vor fi luate în seamă, pentru miercuri, 22 noiembrie, este programată o greva de avertisment între orele 8-10. Astăzi suntem peste 30 de angajaţi ieşiţi la protestul spontan”, a precizat, pentru AGERPRES, unul dintre membrii Sindicatului naţional al instituţiilor din Ministerul Muncii, Denisa Irimia.

Salariaţii au declanşat un protest spontan şi au afişat mesaje precum „Profesioniştii merită respect!”, „Voi vreţi austeritate, noi vrem respect şi demnitate!”, ” Tratament echitabil, fără discriminare în administraţia publică!” sau „Salariile noastre sunt ajunse din urmă de salariul minim pe economie!”

„Solicităm salarii echitabile, condiţii de muncă optime, alocarea unui personal suficient pentru a face faţă volumului de muncă, plata orelor suplimentare, optimizarea aplicaţiilor informatice şi nu în ultimul rând stabilitatea locurilor de muncă”, a mai spus Denisa Irimia.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare