sursa foto:  romanialibera.ro

PSD, atac către Orban: Dacă în luna ianuarie ați fi făcut achiziții de teste și echipamente, ați fi găsit

PSD consideră că, dacă în luna ianuarie premierul Ludovic Orban ar fi făcut achiziţii de teste şi echipamente, ar fi găsit, „că nu era penurie”, iar astăzi personalul medical ar fi fost protejat.

„Ludovic Orban despre echipamentele pentru protecţia personalului medical: ‘Este o penurie! Regret profund că nu putem asigura tot necesarul prin achiziţiile pe care le facem la nivel naţional.’ Dacă în luna ianuarie, în loc să vă ţineţi de anticipate, aţi fi făcut achiziţii de teste şi echipamente, aţi fi găsit, că nu era penurie! Iar azi personalul medical ar fi fost protejat! Dacă ministrul Economiei semna pe 24 ianuarie, nu pe 24 martie, ordinul ca Romarm să producă echipamente pentru protecţia medicilor şi asistenţilor, azi n-am fi avut spitale în carantină şi zeci sau sute de cadre medicale infectate”, se arată într-un mesaj publicat joi de PSD pe Facebook.

Social-democraţii mai afirmă că, dacă în luna ianuarie, „Klaus Iohannis ne-ar fi spus că e ceva serios, aşa cum spunea OMS, nu că efectele noului virus sunt ca „în orice răceală”, atunci probabil că toată ţara s-ar fi pregătit de pandemie, nu de anticipate”.

„La ce ne folosesc acum regretele, Ludovic Orban?”, se arată în mesajul PSD, conform Agerpres.ro

Vezi și:

În plină epidemie de coronavirus, Hellvig ar fi fost ‘convocat de urgență’ în SUA! Șeful SRI și-a trimis, însă, înlocuitorul

Comentariu: Medicii între eroi și ‘dezertori’

Proiect bombă! Interdicții majore pentru următorii doi ani

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare