sursa foto:  stiripesurse.ro

PSD vrea `pact` cu opozitia :`Noi o să iniţiem acest pact`

Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici a declarat că “în România totul trece prin prisma votului, iar asta este marea noastră problemă“.

El consideră că este necesar un pact politic pentru realizarea proiectelor mari în toate domeniile, astfel încât guvernele să aibă siguranţa că pot lua unele măsuri fără teama contestării Opoziţiei.

Eugen Teodorovici a spus, într-o conferinţă de presă, că PSD lansează o invitaţie către toate partidele politice pentru un pact politic pe proiectele importante, în toate domeniile, conform News.ro.

“Lansăm o invitaţie către toate partidele politice pentru a-şi desemna reprezentanţi la construcţia unui conceput nou, adică un pact politic pentru reforme structurale. Acest aspect este menţionat şi în raportul agenţiei Standard & Poor. Este vorba despre reforme structurale pe toate domeniile, astfel încât, după ce au fost agreate la nivel politic, guvernele să aibă siguranţa că odată aplicate acele măsuri, nimeni din opoziţie nu va avea nici un fel de reproş“, a spus Teodorovici.

El a afirmat că PSD va iniţia discuţii privind acest pact cu toate forţele politice.

“Noi o să iniţiem acest pact, de aceea facem această invitaţie să avem o discuţie cu partidele politice. Eu am mai discutat cu diverşi lideri politici şi au fost toţi deschişi la această idee, chiar şi economişti de marcă din România. Am discutat şi cu delegaţia FMI când a venit la sediul PSD. Este singura soluţie de a evita orice derapaj economic. Un astfel de pact politic ar presupune câteva măsuri identificate pe fiecare domeniu, astfel încât orice guvern se află la frâiele ţării să aplice acele măsuri fără teama că cineva din opoziţie să îi facă o campanie negativă“, a mai declarat Eugen Teodorovici.

El consideră că “în România totul trece prin prisma votului, iar asta este marea noastră problemă“.

“Ar fi chiar un obiectiv important. Cine să păstorească acest mecanism nu ştiu, noi îl vom iniţia. Odată ce va fi agreat între partidele politice, măcar cele principale, probabil va fi ori în Parlament, ori un comitet în care să fie implicate aceste structuri, de la preşedinte, Parlament, Guvern. Dar este obligatoriu“, a precizat Eugen Teodorovici, arata stiripesurse.

Vezi și

Reacții negative la adresa lui Marcel Vela, după ce la întânirea programată cu sindicaliștii s-au dus doar Traian Berbeceanu și Bogdan Despescu

Să fie bine pentru toată lumea! Valul de oameni instalați de Ludovic Orban și Marcel Vela și legăturile lor cu politica

SURSE Șeful din Jandarmerie care va fi executat de Marcel Vela

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare