sursa foto:  gandul.ro

Raed Arafat îi liniștește pe români: Nu văd un risc suplimentar dacă la vot se respectă regulile

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că ”Lucrul pe care nu ar trebui să îl vedem acum este ca după finalizarea votului şi după anunţarea rezultatelor să nu mai apară, din nou, întruniri, care au apărut la alegerile locale şi în care am văzut că în mai multe locuri au fost chiar sute de persoane, dar fără respectarea regulilor”.

 

„Dacă se respectă regulile prevăzute în interiorul secţiilor de vot, în aşteptare la intrare în secţiile de vot, în deplasare spre secţiile de vot, dacă oamenii respectă aceste reguli şi înţeleg că măsurile de relaxare – în sensul că poţi să te mişti fără să ai hârtia de declaraţie pe proprie răspundere – sunt menite să faciliteze procesul de vot şi nu alte activităţi, nu văd un risc suplimentar, decât că vor fi oamenii care vor merge la vot şi vor respecta regulile de distanţare şi regulile de dezinfecţie şi absolut toate aspectele de igienă”, a precizat Arafat, vineri, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la sediul Guvernului.

 

 

 

Acesta a subliniat că trebuie evitate situaţii precum cele întâlnite după alegerile locale, când s-au întrunit chiar şi sute de persoane, fără respectarea regulilor.

 

„Lucrul pe care nu ar trebui să îl vedem acum este ca după finalizarea votului şi după anunţarea rezultatelor să nu mai apară, din nou, întruniri, care au apărut la alegerile locale şi în care am văzut că în mai multe locuri au fost chiar sute de persoane, dar fără respectarea regulilor. Absolut nimic – nici reguli de sănătate publică, nici distanţare şi, în multe locuri, fără mască. Acestea trebuie evitate la maxim şi, bineînţeles, trebuie să nu se întâmple, să nu aibă loc, ca să prevenim într-adevăr o infectare în masă a unor persoane care participă la astfel de activităţi”, a spus Arafat.

 

La rândul său, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat că acţiunea de a vota, în sine, nu presupune un risc.

 

„S-a văzut şi la alegerile locale: nu activitatea de vot, în sine, a fost cea care a prezentat un risc ridicat de creştere a numărului de infecţii. Atunci românii au putut vota în siguranţă. La fel şi duminică, pe 6 decembrie, românii pot să meargă la vot şi să voteze în siguranţă. Pot să aleagă viitorul României în siguranţă”, a afirmat Dancă, conform agerpres.ro.

Citește și:

EXCLUSIV Reguli diferite în privința înmormântărilor, în România! Deciziile semnate de Raed Arafat sunt diferite chiar și în zonele carantinate

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Decorarea asistentei lui Marcel Vela nu a fost ilegală!

‘Fără penali’? USR-PLUS vrea să-l trimită în Parlament pe fratele unui condamnat pentru proxenetism

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare