sursa foto:  scmp.com

Rafila, precizări esențiale! Care este diferența dintre manifestarea Covid-19 în Italia față de România

Medicul Alexandru Rafila, a dezvăluit, de ce manifestarea coronavirusului a fost diferită în România față de Italia.

 

Diferenţa dintre manifestarea pandemiei de COVID-19 în Italia faţă de cea din România a făcut-o, cel mai probabil, absenţa prezenţei comerciale a Chinei în această parte a Europei.

Aceasta e una dintre posibilele explicaţii ale formei mai uşoare a pandemiei înregistrată în România faţă de Italia, ţară din care am primit cea dintâi transmisie oficială a bolii, la finele lunii februarie.

Pe de altă parte, a contat şi instituirea cu destulă rapiditate a stării de urgenţă, fapt care nu a permis escaladarea pandemiei la valorile înregistrate în Europa occidentală.

 

Potrivit profesorului Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, e evident azi că pandemia a fost purtată în principal de românii reîntorşi acasă din diverse locuri ale Europei în care boala se instalase deja şi a continuat apoi prin transmitere comunitară.

„De ce Lombardia a fost unul dintre principalele focare? Fiindcă acolo e prezent cel mai mare hub comercial cu produse chinezeşti. Bergamo şi Lodi, oraşe în care pandemia a făcut ravagii, sunt oraşe cu depozite semnificative cu mărfuri chinezeşti în acea parte a Europei. La noi nu a fost aceeaşi prezenţă. În plus, noi nu aveam nici măcar zboruri directe”, a arătat Alexandru Rafila, conform Antena3.

Alexandru Rafila a mai precizat că în acest moment, în care ne pregătim să abandonăm starea de urgenţă, indicele de reproducţie al coronavirusului în România este de sub 1, ceea ce înseamnă că o persoană nu infectează mai mult decât încă una, prag considerat acceptabil.

Însă, a mai sunat avertismentul specialistului, după 15 mai, acest indice va creşte.

„Dacă acest indice va depăşi anumite valori, asumate aprioric, atunci am putea asista la noi măsuri de carantină. Se va acţiona după principiul văzut şi făcut”, a conchis Alexandru Rafila.

Citește și:

Scandalul de proporții care zguduie Poliția Română din temelii! Apel către Traian Berbeceanu și Marcel Vela

Un nume greu din politică încearcă să își ascundă șpăgile de autorități, dar acestea închid ochii

EXCLUSIV Guvernul Orban, lovitură pentru angajații din SRI, SPP, STS, militari, jandarmi și pompieri! Dumitru Coarnă: ‘Le-a amputat din drepturi’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare