sursa foto:  Facebook.com

Rareș Bogdan, ieșire triumfală: ‘Victorie uriașă pentru românii din Islanda! Sunt bucuros că munca mea și a colegului europarlamentar Gheorghe Falcă a dat roade’

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, a făcut noi precizări despre situația muncitorilor români care nu își mai primeau banii de la locul de muncă din Islanda.

 

”Victorie uriașă pentru românii din Islanda care luptă să-și recupereze bănuții munciți cu greu! Sunt bucuros că munca mea și a colegului europarlamentar Gheorghe Falcă (EPP România, PNL) a dat roade. Nu știu dacă a mai determinat cineva vreun stat să schimbe legislația muncii pentru a repara umilința unor oameni nenăscuți acolo, dar exact asta se întâmplă.

Statul islandez a forțat mâna unei companii care a angajat 36 de români și un bulgar să le plătească salariile pentru care se luptă de 2 ani. 10 dintre ei au încasat deja o parte din bani. Angajatorul i-a notificat că lichidează datoria în două săptămâni. E foarte interesant că sumele nu sunt însoțite de un fluturaș de salariu, cu un calcul contabil ce poate dovedi că e o remunerație corectă.

Însă românii au foile de pontaj… Din câte am aflat, sunt mai puțini bani decât ar trebui să primească, dar este un pas uriaș faptul că au început plățile. Monitorizăm atent situația, din Parlamentul European! Mulțumesc colegilor care au muncit la acest caz și au trimis scrisori statului și instituțiilor islandeze, precum și personalului consular care s-a implicat!”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Citește și:

Cine este și cum arată criminalul din Onești – Foto și cu soția sa

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare