inspectorii antifrauda anaf

sursa foto:  ziaruldinmuscel.ro

Răsturnare de situație! Anunț de la vârful ANAF: Nu se mai duce la închisoare

Răsturnare de situație! Agenția Națională de Adminstrare Fiscală (ANAF) a făcut un anunț foarte important.

ANAF nu are rolul să facă dosare penale și să aplice amenzi. Asta a declarat președintele instituției, Mirela Călugăreanu, invitată la „Legile Puterii”, de la Realitatea TV. Călugăreanu a punctat că cine își va achita datoriile nu se va mai duce la închisoare.

Șefa ANAF a explicat că se fac demersuri ca ANAF-ul să devină mai „prietenos” cu contribuabilii. Modificarea legii evaziunii fiscale va include niște praguri ce vor permite datornicilor care își achită datoriile să nu ajungă la închisoare, a mai spus Mirela Călugăreanu.

Mirela Călugăreanu spune că ANAF nu are rolul să facă dosare penale.

„Inițiativa de modificare a legii evaziunii fiscale a introdus un element de noutate față de ce ne spune acum legea 241 din 2005, s-a propus acolo introducerea unor praguri, de 10 mii de euro, de 100 de mii de euro, peste 100 de mii de euro, aceste praguri subliind faptul că dacă contribuabilul își achită acele prejudicii, nu se mai duce la închisoare”, a explicat președintele ANAF.

În prezent, pe legea evaziunii fiscale, indiferent că ai un prejudiciu de 1 leu sau un milion, legea e foarte clară, sancțiunea cu privarea de libertate există.

„Noi de dorim să ne colectăm impozitele și taxele, rolul nostru nu este să aplicăm amenzi sau să facem dosare penale. Modificarea propusă reprezintă o șansă ca noi să ne colectăm banii și s-au introdus aceste praguri în baza unor analize statistice pe care noi le-am făcut vis-a-vis de istoricul celor 18 mii de sesizări penale pe care ANAF-ul le-a formulat în timp și spațiu și de asemenea am avut în vedere și practica europeană în materie”, a mai spus Mirela Călugăreanu.

Vezi și

EXCLUSIV Mesajul dat de pedofilul ucigaș când a pășit prima oară în România! Reacția companiei care l-a adus în țara noastră

EXCLUSIV Unde lucrează soția șefului de Poliție care ar fi amenințat-o pe mama Luizei – E procuror

EXCLUSIV Soția lui Florian Coldea, colegă cu asociatul de huzur al lui Dan Barna

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare