sursa foto:  qmagazine.ro

Răsturnare de situație! La ce taxă RENUNȚĂ Guvernul Dăncilă

Lovitură de teatru! Guvernul Dăncilă s-a răzgândit în privința introducerii unei noi taxe. Astfel, Cabinetul Vioricăi Dăncilă a eliminat prevederile referitoare la respectiva taxă dintr-un proiect de lege.

În primă fază, Ministerul Mediului a propus introducerea unei taxe de 1% din valoarea oricărei investiții publice sau private, cu scopul evaluării impactului asupra mediului. În cele din urmă, în contextul în care procentul de 1% ar fi dus la colectarea unor sume foarte mari în cazul proiectelor complexe, intituția a revenit asupra deciziei, informează avocatnet.ro.

 

Anunțul a fost făcut vineri. „În urma dezbaterii publice, respectiv a observațiilor primite de la instituțiile implicate în procesul de consultare și din partea persoanelor direct interesate, (…), au fost eliminate prevederile articolului 30 (n.r. – cele care făceau referire la introducerea taxei de 1%), forma finală a actului normativ urmând a fi promovată după analizarea tuturor propunerilor și a observațiilor primite”, se notează în informarea oficială.

Așadar, reprezentanții instituției au realizat că taxa percepută ar fi putut avea cuantumuri foarte mari în cazul investițiilor de mare anvergură, așa cum sunt cele de infrastructură.

Vezi și Și-ar dori-o mulți români! Ce pensie încasează fostul președinte Emil Constantinescu

Guvernul Dăncilă dă o nouă taxă: Cine sunt cei vizați și ce sumă enormă vor trebui să plătească

Se schimbă legea în cazul circulației fără rovinietă valabilă: Ce s-ar putea decide începând de marți

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare