sursa foto:  stiripesurse.ro

Razboi in PSD!

Nicu Marcu vs Eugen Teodorovici, pentru conducerea ASF

Social-democrații au început bătălia pentru șefia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Parlamentul urmează să voteze săptămâna aceasta propunerile pentru conducerea ASF.

Potrivit unor surse din partid, citate de Realitatea PLUS, noua conducere a social-democraților îl preferă Nicu Marcu, în prezent vicepreședinte al Curții de Conturi.

Asta în condițiile în care mai mulți parlamentari social-democrați râvnesc la această funcție bănoasă. Unul dintre aceștia este chiar fostul ministru al FInanțelor din guvernele PSD – Eugen Teodorovici.

Ciolacu îl susține pe Nicu Marcu pentru conducerea ASF.

Din 11 octombrie, ASF este condus de prim-vicepreşedintele Elena-Doina Dascălu, după plecarea lu iLeonardo Badea la Banca Națională.

Leonardo Badea şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al ASF în octombrie 2019, pentru a ocupa poziţia de viceguvernator al Băncii Naţionale a României.

Noul Consiliul de Administraţie al BNR a fost numit de Parlament la începutul lunii iulie.

 

Șefia Institutului Cultural Român, în vizorul PSD. Favorit este Mircea Diaconu

PSD vrea să-și adjudece în continuare conducerea Institutului Cultural Român. Nu singur, ci sprijinit de Pro România.

PSD îl susține la șefia ICR pe Mircea Diaconu, fostul candidat la Cotroceni susținut de ALDE și Pro România.

Conducerea ICR este vacantă din vara acestui an, când Liliana Țuroiu, fostul director al ICR, a fost numită director al Reprezentanței ICR Bruxelles. Țuroiu a fost numită în aprilie 2017 la conducerea ICR, fiind sprijinită de PSD.

Plenul reunit al Comisiei pentru cultură și media și al Comisiei de politică externă din Senatul României a avizat pozitiv, pe 25 iunie 2019, propunerea de numire a doamnei Liliana Țuroiu pentru funcția de director al Reprezentanței ICR Bruxelles, informeaza realitatea.

 

Vezi și

EXCLUSIV Ludovic Orban l-a sunat pe Dumitru Coarnă! E oficial: S-au înțeles în privința pensiilor și salariilor polițiștilor

Greu de ‘ucis’! Colonelul Paraschiv, ‘Fantoma Albă’ de la protestul din 10 august, rămâne la șefia Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei

Reacții negative la adresa lui Marcel Vela, după ce la întânirea programată cu sindicaliștii s-au dus doar Traian Berbeceanu și Bogdan Despescu

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare