sursa foto:  bihon.ro

RCS&RDS lovește în clienți! Cum vor fi afectați

RCS&RDS, una dintre companiile cele mai utilizate de telefonie mobilă și de asemenea, operatorul cu cele mai mici taxe de pe piață, a luat o decizie drastică. Compania a trimis o cerere către ANCOM, care va fi analizată ulterior. Iată despre ce este vorba și cum vor fi afectați clienții.

Potrivit Hotnews, operatorul RCS&RDS nu poate susține comercial furnizarea ‘Roam like at home’ și au solicitat autorității de reglementare în comunicații (ANCOM) autorizarea aplicării unei suprataxe pe o perioadă de 12 luni pentru serviciile de comunicații utilizate de clienții proprii în roaming, în UE/SEE.

DIGI Communications N.V., compania mama a RCS&RDS, operatorul cu cele mai mici prețuri la telefonia mobilă pe piața locală, și-a avertizat investitorii încă dinainte de listare asupra impactului material negativ pe care-l va avea asupra afacerii de telefonie mobilă noul regulament UE care prevede că, începând cu 15 iunie 2017, europenii vor putea să telefoneze, să trimită SMS-uri și să folosească date pe mobil atunci când călătoresc ân alt stat UE, la același cost ca și acasă.

Vezi și EXCLUSIV! Consiliera apropiată a lui Iohannis dată afară pe șest de la Cotroceni și parcată lângă Maior în SUA – detalii incendiare

Astfel, DIGI semnala în raportul anual pe 2016 că tarifele suplimentare cu amănuntul vor fi eliminate în roaming, dar va avea de plătit tarife semnificative de gros (tarife pe care operatorii le aplica între ei pentru utilizarea rețelelor în roaming).

”Acest lucru va avea un impact material negativ asupra afacerii de telecomunicatii mobile, in conditiile in care noi oferim in general pachete cu convorbiri nelimitate pentru un tarif fix. Acest model de business se bazeaza pe preturile apelurilor pe piata locala, iar lipsa unor tarife suplimentare in roaming ar putea duce la o crestere masiva a consumului in roaming, care ar putea sa ne genereze cheltuieli semnificative de roaming catre alti operatori (n.a tarife de gros), pe care nu le-am putea recupera in conformitate cu actualul model de business. Daca ANCOM nu va aproba cererea noastra privind aplicarea unei suprataxe conform termenilor Regulamentului de Roaming in UE anterior datei de 15 iunie 2017 si ulterior, la fiecare 12 luni, vom fi nevoiti sa suportam in totalitate costurile de gros in roaming ale clientilor nostri”, a susținut operatorul.

ANCOM a subliniat că începând cu data de 15 iunie 2017, minutele, SMS-urile și datele consumate în roaming în interiorul Uniunii Europene (UE) și țărilor din Spațiul Economic European (SEE) se vor scădea din resursele naționale incluse, iar dupa epuizarea acestora, consumul va fi tarifat la fel ca în Romania, în afara propriei rețele, dar în limitele unei utilizări rezonabile.

În concluzie, dacă veți depăși minutele naționale incluse, veți fi taxați ca și când ați fi folosit serviciile în afara rețelei dumneavoastră.

Citește și Guvernul lovește în firme! Ce vor fi obligate să facă TOATE societățile de la 1 iulie

Negocieri între Dragnea și Iohannis! Lovitură pentru SIE – pe cine ar vrea Președintele director

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.