Guvernul lovește în firme! Ce vor fi obligate să facă TOATE societățile de la 1 iulie

Firmele din România primesc o lovitură puternică! În urma unei hotărâri de Guvern care ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie, s-au stabilit două obligativități pentru toate societățile din țară.

În cazul în care firmele nu le vor respecta, ele riscă să plătească amenzi de 10.000-20.000 de lei. Mai exact, toate firmele din România, inclusiv cele înființate înainte de 16 iunie 2012, ar urma să fie obligate să-și asigure pază și în plus să-și facă și o analiză de risc la securitate, contra cost, printr-o hotărâre de guvern care va intra în vigoare de la 1 iulie 2017.

În acest context, Consiliul Național al IMM-urilor, principala organizație a patronilor cu afaceri mici și mijlocii din România, îi solicită Guvernului să abroge Hotărârea privind normele de aplicare a Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, micii patroni acuzând totodată că foștii ofițeri care au firme de specialitate sunt singurii care vor profita de pe urma acestora, informează startupcafe.ro.

Aceste norme sunt deja în vigoare de aproape 5 ani pentru firmele înființate după data de 16 iunie 2012. Reprezentanții Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România se plâng că de la 1 iulie 2017 practic toate firmele din țară (inclusiv cele inființate înainte de 16 iunie 2012) vor fi obligate să cumpere servicii de analiză de risc de securitate, despre care spun că ar putea ajunge și la mii de euro. Patronii IMM se tem că legea și normele li se vor aplica inclusiv firmelor care nu desfășoară activitate la sediul social, cum sunt cele de consultanță, care au activitate la sediul clientului, scrie sursa citată.

Vezi și Negocieri între Dragnea și Iohannis! Lovitură pentru SIE – pe cine ar vrea Președintele director

EXCLUSIV! Consiliera apropiată a lui Iohannis dată afară pe șest de la Cotroceni și parcată lângă Maior în SUA – detalii incendiare

Surse PSD: Cine este favoritul lui Dragnea pentru a ocupa postul de premier. Cine sunt celelalte nume luate în calcul cu adevărat

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.