sursa foto:  stiri.plus

Reacția lui Vlad Voiculescu, după ce a dispus un control de urgență în cazul medicului Laurențiu Belușică: Nu a greșit cu nimic

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a reacționat, miercuri, în cazul managerului Spitalului din Găești, dr. Laurențiu Belușică.

Belușică a declarat, marți, că oricine dorește acest lucru poate fi vaccinat împotriva COVID-19 cu dozele de vaccin rămase nefolosite la spital.

La o zi distanță, după ce a trimis DSP-ul la Spitalul din Găești, Vlad Voiculescu a precizat, pentru HotNews.ro, că managerul spitalului din Găești „a declarat asta, dar a făcut altceva, a făcut ceea ce trebuia. Nu a chemat oameni de pe stradă la vaccinare, ci tot personal medical, din categoria înscrisă în etapa I de vaccinare. Este un fake news bazat pe declarațiile lui bombastice. Declarațiile lui nu au nicio legătură cu faptele lui, care sunt conforme.”

„Cei de la DSP au încercat să afle care este situația. Ce am înțeles eu de la DSP este că au vaccinat doar medici și personal medical, ceea ce este absolut conform cu legea. Eu cred așa: omul nu a greșit cu nimic, pentru că a vaccinat doar medici și personal medical. A respectat toate regulile și a fost dinamic, ceea ce este ok. Dacă ar fi vaccinat familii sau alte persoane care sunt în categoria III, atunci, practic, ar fi luat dreptul cuiva din categoria I, dintre medici și personalul medical, care sunt cei mai expuși”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru HotNews.ro.

Ministrul Sănătății mai spune că, deși declarațiile făcute pe parcursul zilei de ieri de medicul Laurențiu Belușică se bat cap în cap, „El a declarat asta, dar a făcut altceva, a făcut ceea ce trebuia. Nu a chemat oameni de pe stradă la vaccinare, ci tot personal medical, din categoria înscrisă în etapa I de vaccinare.”

„Este un fake news bazat pe declarațiile lui bombastice (ceea ce a apărut ieri în presă – n.red.). Declarațiile lui nu au nicio legătură cu faptele lui, care sunt conforme. Declarațiile domnului doctor dau de înțeles altceva decât ceea ce s-a întâmplat în realitate, iar ceea ce s-a întâmplat în realitate este conform cu strategia de vaccinare”, este concluzia ministrului Sănătății.

Declarațiile lui Vlad Voiculescu pentru HotNews.ro arată, practic, că la spitalul din Găești s-a respectat procedura din strategia națională de vaccinare, descrisă ieri și de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă: Valeriu Gheorghiță a explicat ieri că, în momentul în care rămân doze nefolosite în a doua parte a unei zile, reprezentanții spitalului cheamă la vaccinare tot personal medical, programat la vaccinare în zilele care urmează.

87 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au rămas nefolosite și au fost aruncate până în acest moment, de la debutul campaniei de vaccinare, a mai precizat ieri medicul Valeriu Gheorghiță.

Vezi și

EXCLUSIV Concursuri cu perdea în Ministerul de Interne! Numele candidaților respinși au fost trecute la secret!

EXCLUSIV Lovitură pentru locuitorii Sectorului 1, începând cu anul 2021! Clotilde Armand a majorat taxele pe proprietate

Vești triste continuă să vină de la Guvern pentru români. Plata acestor sume de bani a fost amânată pentru anul 2022

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare