sursa foto:  b1.ro

Reacție a Comisiei Europene, la o zi după criticile aduse PNRR: ‘CE a început evaluarea aprofundată’

Comisia Europeană a început evaluarea aprofundată a planurilor de redresare şi rezilienţă pe care le-a primit şi va acţiona în strânsă colaborare cu statul membru în cauză pentru a clarifica orice potenţială întrebare, scopul fiind utilizarea optimă a fondurilor, precizează CE după apariţia informaţiilor referitoare la obiecţiile sale faţă de PNRR, se arată într-un comunicat de presă, citat de Știripesurse.ro.

„Comisia Europeană a început evaluarea aprofundată a planurilor de redresare şi rezilienţă pe care le-a primit. În această perioadă, nu vom putea furniza o evaluare preliminară”,precizează CE.

Potrivit Comisiei, aşa cum este prevăzut în Regulamentul de instituire a Mecanismului de redresare şi rezilienţă, pe parcursul întregii perioade de evaluare, CE „va acţiona în strânsă colaborare cu statul membru în cauză cu scopul de a clarifica orice potenţială întrebare deschisă prin, spre exemplu, solicitarea de informaţii suplimentare”.

„Obiectivul nostru este de a colabora cu statele membre pentru a asigura utilizarea optimă a acestor fonduri”, menţionează Comisia Europeană.

Comisia Europeană a transmis, joi, zeci de observaţii pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienă, cele mai multe dintre critici referindu-se la faptul că nu sunt justificate costurile, că lipsesc metodologiile de calcul şi că au fost furnizate informaţii neclare legate de proiecte, conform Hotnews, care prezintă şi o parte din documentul de lucru al Comisiei.

Documentul a fost discutat joi la Bruxelles cu reprezentanţii Comisiei Europene. Surse apropiate discuţiilor au precizat că aceasta este o evaluare de etapă, experţii europeni cerând detalii ca parte a procesului de evaluare şi trimitere de clarificari.

Apariţia acestor informaţii a generat o dispută aprinsă între ministrul Proiectelor Europene Cristian Ghinea şi liderul PSD Marcel Ciolacu.

Vezi și

Notele care aruncă-n aer Poliția Română, după asasinatul de la Arad! Traficul de țigări, protejat de șeful Poliției!

Situație dură pentru români! Ar putea fi introduse taxe pentru centralele de apartament din cauza emisiilor de CO2

Lovitură în plin pentru doi dintre șefii Ministerului de Interne! Irina Alexe (USR-PLUS) și Aurelian Păduraru (PNL), secretari de stat în MAI, nu vor mai putea cumula pensia cu salariul

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare