sursa foto:  time.com

Refuzul de a accepta vaccinarea gratuită îi va face pe medici să plătească testarea Covid-19. Ioana Mihăilă: ‘Nu este responsabilitatea contribuabilului român să plătească’

Ministrul Sănătății, medicul Ioana Mihăilă, a declarat că personalul medical care refuză vaccinare anti-COVID-19, trebuie să plătească testarea periodică din propriul buzunar.

 

Ioana Mihăilă a precizat că nu este responsabilitatea contribuabilului român să plătească testele.

 

“Trebuie să înţelegem că medicii, dar nu doar medicii, tot personalul medical trebuie să fie conştient şi responsabil, cu scopul de a proteja pacienţii.

Personalul medical nevaccinat, dacă se infectează, reprezintă un risc nu doar pentru propria persoană, de a dezvolta forme severe de boală, dar şi pentru pacienţi. Din aceste considerente, cred că personalul medical nevaccinat ar trebui testat periodic, iar în condiţiile în care vaccinarea este gratuită, este disponibilă, este sigură, practic nu există contraindicaţii pentru prima doză de vaccin serioase, aşa încât să explice aceste procente relativ mici ale personalului medico-sanitar nevaccinat. Cred că este important ca atunci când statul pune la dispoziţie mijloacele de prevenţie, şi mă refer aici la vaccinare, personalul care nu doreşte –  şi este liber să aleagă – totuşi să nu expună pacienţii la risc şi să fie testaţi periodic, dar aici nu cred că mai este responsabilitatea contribuabilului care plăteşte până la urmă dările la stat şi din banii căruia s-ar realiza aceste teste.

Cred că aici este responsabilitatea personalului care, în ciuda tuturor acestor date ştiinţifice legate de siguranţa vaccinării, în ciuda faptului că vaccinul este pus la dispoziţie gratuit, încă nu doreşte să se vaccineze.

Este liber să aleagă asta, dar nu este responsabilitatea contribuabilului român să plătească testele”, a explicat Ministrul Sănătăţii, conform News.ro.

Vezi și:

Medicii care refuză vaccinarea ar putea plăti testările obligatorii. Alexandu Rafila: ‘Cum să-i pedepsești? Păi, tu ai nevoie de ei pentru valul 4 al pandemiei’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare