sursa foto:  b1.ro

‘Relațiile de prietenie nu se pierd odată cu calitatea de membru de partid’

Am fost și vom rămâne buni prieteni. Relațiile de prietenie nu se pierd odată cu calitatea de membru de partid”, declara Lucian Bode, actualul ministru de Interne, în 2013, pe vremea când era șef PDL Sălaj, iar Dumitru Blaga părăsea formațiunea democrat-liberală, conform presei locale.

La 8 ani distanță îi regăsim pe Bode și Blaga colegi în Partidul Național Liberal. Dumitru Blaga este consilier județean de Sălaj din partea PNL, iar Lucian Bode, șef PNL Sălaj și ministru de Interne.

Presa locală vine cu o dezvăluire incendiară. Georgiana Blaga, fiica lui Dumitru Blaga și consilier județean al PNL Sălaj, a ajuns în poziții-cheie la București.

Potrivit declarației de avere postată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, Georgiana Blaga făcea parte pe 4 septembrie 2020 din acest consiliu de administrație, scrie salajulliber.ro.

Mai mult, înainte, pe 17 decembrie 2019, tânăra se afla în funcția de consilier peronal al ministrului Transporturilor, Lucian Bode, prietenul tatălui său.

Conform documentelor oficiale, fiica lui Dumitru Blaga mai face parte și din Consiliul de Administrație al Grupului Exploatare și Întreținere Palat CFR SA București.

Georgiana Blaga are 27 de ani, este licențiată în relații internaținale la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, are un master în Managementul Dezvoltării Afacerilor, tot la UBB Cluj-Napoca, dar este și acționar la Simex (n.r. – firma patronată de tatăl său), cu acțiuni în valoare de 680.000 de lei.

 

Societatea Națională de Radiocomunicații este unul dintre principalii furnizori de rețele și servicii de comunicații electronice din România și, în același timp, lider de piață în domeniul broadcasting-ului. Compania deținută de statul român asigură suport de transmisii pentru telefonia publică, pentru rețelele de telefonie mobilă, transfer de date și internet sub brandul Radiocom.

De precizat și că Grup Exploatare și Întreținere Palat CFR SA este o societate comercială pe acţiuni al cărei acţionar unic este Ministerul Transporturilor.

Obiectul principal de activitate al Societăţii îl reprezintă administrarea clădirii Palatului CFR, închirierea spaţiilor aflate în gestionare şi întreţinerea instalaţiilor aferente.

Vezi și

Veste bună de la Guvern pentru toți cei care contribuie la Pilonul II de pensii private obligatorii

Nici urmașii răzeșilor lui Ștefan cel Mare nu spun pas la nepotisme! Fiică de secretar de stat USR-PLUS, angajată la cabinetul unui parlamentar al Alianței

‘La vremuri noi, tot noi!’ Pensionari din Ministerul de Interne, ‘unși’ directori de Clotilde Armand și Ciprian Ciucu

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare