sursa foto:  publika.md

Revin restricțiile și obligativitatea purtării măștii pe stradă, după creșterea explozivă a cazurilor de Covid? Răspuns clar al lui Alexandru Rafila

După ce cazurile de COVID-19 au explodat din nou în România, în spațiul public au apărut scenarii privitoare la introducerea de noi restricții.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat, marți, la Antena 3, că nu se pune problema ca restricțiile să revină, dat fiind că nu s-a discutat niciodată despre acest aspect.

Mai mult, Alexandru Rafila a precizat că indicația de utilizare a măștii de protecție a fost pentru persoanele care au viroze respiratorii, nu neapărat coronavirus, că atunci când se deplasează în comunitate e semn de bun-simț, pentru a-i proteja pe ceilalți.

Ce a declarat Alexandru Rafila:

„Este o speculație. Nu am discutat niciodată despre restricții. Indicația de utilizare a măștii a fost pentru persoanele care au viroze respiratorii, nu neapărat Covid – când se deplasează în comunitate e un semn de bun-simț să protejezi pe ceilalți, să nu le dai viroza pe care o ai tu. Era pur și simplu o recomandare.

Toate aceste speculații legate de restricții mi se par nu numai exagerate, dar și periculoase, pentru că nu fac altceva decât să creeze tensiune în societate. Lumea nu trebuie să fie panicată legat de restricții”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare