Florin Barbu

România cere demisia comisarului european pentru Agricultură. Ministrul român: „Nu s-a înţeles un lucru”

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a anunțat, luni, că va cere demisia comisarului european pentru Agricultură, în cadrul Consiliului de Miniștri, programat marți.

„România a pus prin Consiliul de Miniştri derogările de la GAEC 7 şi 8 a Regulamentului Uniunii Europene. Susţinerea pe care am avut-o din partea celor 15 state, inclusiv Germania şi Franţa, privind derogările de la GAEC 7 şi 8 şi nerespectarea votului care s-a dat în Consiliul de Miniştri de 70% mă vor face mâine, chiar în Consiliul de Miniştri, ca România, şi-mi asum acest lucru, în calitatea mea de ministru, să-i cer demisia public comisarului pentru că nu respectă un vot dat de 15 state, a declarat ministrul Florin Barbu.

România este afectată de războiul din Ucraina

Ministrul a acuzat că neînțelegerea faptului că România este afectată de războiul din Ucraina.

„Eu vă spun, merg cu mandatul acesta în care în Consiliul de Miniştri, mâine, dacă nu rezolvăm problema GAEC 7 şi 8 derogare, pentru că nu s-a înţeles un lucru şi am încercat să le explic şi comisarului şi la toată lumea, că nu cerem nimic. Noi suntem în perioadă de război, noi suntem afectaţi, cele cinci state, de conflictul care s-a produs de către Rusia împotriva Ucrainei”, a declarat ministrul.

Ministrul Agriculturii a precizat că este pentru prima dată când un stat va cere demisia comisarului european pentru Agricultură și crede că astfel va putea inița un dialog.

„Este pentru prima oară în Consiliul de Miniştri când un stat prin reprezentant, adică prin ministrul Agriculturii, pe care îl aveţi în faţă, va cere demisia în Consiliul de Miniştri a comisarului european pe Agricultură. De aici cred că ar trebui să intrăm într-un dialog”, a mai precizat Florin Barbu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare