sursa foto:  relatiiinternationale.com

România și China își intensifică relațiile tradiționale!

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bank of China, Liu Liange, a spus astăzi la Bucureşti, unde a fost prezent la lansarea sucursalei Bank of China, că a avut discuţii cu guvernul României despre proiectul Comarnic – Braşov, unde o companie chineză de infrastructură ar putea deveni partener. Semnarea contractului de parteneriat public-privat este, însă, încă în negoicieri, mai ales după schimbarea guvernului de la Bucureşti. Guvernul anterior selectase consorţiul CCCC (China) – Makyol (Turcia).

„Am venit în România pentru că există potenţial mare şi vrem să fructificăm relaţiile tradiţionale foarte bune dintre România şi China. Urmărim proiectul de infrastructură în parteneriat public-privat în care este implicată o companie de infrastructură din China. Mi s-a spus că acum se negociază şi urmărim acest proiect. Vor beneficia de tot sprijinul nostru. Suntem pregătiţi să ne oferim sprijinul prin finanţări pe maturităţi pe termen lung.” a spus Liu Liange pentru ZF.

El conduce o bancă cu active de peste 3.000 de miliarde dolari (tot sistemul bancar românesc are active de numar 110 miliarde de euro).

La evenimentul de lansare a Bank of China în România, au fost prezenţi peste 300 de oameni de afaceri, executivi şi diplomaţi. Au vorbit preşedintele Senatului Teodor Meleşcanu, Antonel Tănase, secretar general al Guvernului, Liu Liange, preşedintele Bank of China şi Jiang Liu, ambasadorul Chinei în România.

Liu Liange a spus că Bank of China a înfiinţat această filială la Bucureşti pentru că există foarte multe sectoare în care cele două economii pot coopera.

„Există multe domenii în care avem deja relaţii şi putem sa le dezvoltăm, să ne ajutăm unii pe alţii”.

Liu Liange, unul dintre cei mai puternici bancheri ai lumii în acest moment, spune că relaţiile comerciale internaţioanle trec printr-o perioadă de tensiuni în toată lumea.

„Suntem într-o fază de tensiuni care se manifestă în toată lumea, dar această perioadă oferă atât provocări, cât şi oportunităţi. Politicile globale privind decarbonizarea industriilor şi economiilor pot deveni o sursă de dezvoltare şi pentru vest şi pentru est”, şi-a exprimat opinia preşedintele Bank of China asupra celei mai stringente teme din mediul de business internaţional la această oră, informeaza zf.

Vezi și:

EXCLUSIV Ludovic Orban l-a sunat pe Dumitru Coarnă! E oficial: S-au înțeles în privința pensiilor și salariilor polițiștilor

Greu de ‘ucis’! Colonelul Paraschiv, ‘Fantoma Albă’ de la protestul din 10 august, rămâne la șefia Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei

Reacții negative la adresa lui Marcel Vela, după ce la întânirea programată cu sindicaliștii s-au dus doar Traian Berbeceanu și Bogdan Despescu

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare