România se pregătește să producă obuziere mobile avansate! Acord de cooperare între ROMARM și un gigant din domeniul apărării

România se pregătește să producă obuziere mobile avansate! Acord de cooperare între ROMARM și un gigant din domeniul apărării!

Elbit Systems Ltd. (Elbit Systems) și CN ROMARM S.A, prin subsidiara sa Uzina Automecanica Moreni S.A.(UAM), anunță încheierea unui acord de cooperare între cele două companii, în domeniul producției de artilerie, se precizează într-un comunicat de presă.

Prin această colaborare, părțile vor înființa Centrul Român de Artilerie, deschis la participare și companiilor locale pentru a spori baza industriei interne, pentru a genera noi locuri de muncă și pentru a stabili o bază solidă pentru producția internă de artilerie din România.

Acordul de cooperare include producția de obuziere mobile avansate Elbit Systems de 155 mm ATMOS, inclusiv transferul de know-how pentru fabricare, producție și integrare cu obuzierele ATMOS. ROMARM și UAM vor avea rolul de integratori de sistem pentru mai mult de 50% din totalul lucrărilor. Uzina de la Moreni va servi, de asemenea, ca furnizor local pe termen lung pentru suportul și întreținerea obuzierelor ATMOS.

Partenerii iau în considerare implicarea altor companii românești potențiale în centrul de excelență, inclusiv: ELMET International SRL, Bacău, un producător de cabluri electronice și subsisteme mecanice; Compania de optică IOR București, producător de optice militare și civile; Simultec SRL, furnizor de simulatoare și antrenori operaționali și tactici pentru apărare; Systematic, pentru furnizarea și suportul Rețelei de Comunicații Tactice, software de Suport de Foc și aplicații C4I.

Succesul acestui parteneriat va genera noi oportunități de angajare în România, susținute de cererea în creștere pentru obuzierele de 155 mm ce vin din partea Armatei Române și a altor țări NATO și UE.

Elbit Systems, lider mondial în sisteme de tunuri de artilerie și turele grele, și-a dovedit modelul de afaceri prin implicarea de peste 25 de ani pe piața românească.

Soluția noastră de luptă poate fi dezvoltată în continuare de ROMARM prin capacitățile de producție ale UAM și poate transforma România în centru de producție de artilerie pentru întreaga regiune. Prin colaborarea cu ROMARM, ne dorim să ne întărim poziția de furnizor strategic nu numai pentru Forțele Terestre Române, ci și pentru întreaga piață europeană”, a declarat Udi Vered, General Manager, Elbit Systems Land.

UAM este o companie specializată în proiectarea, fabricarea și întreținerea vehiculelor blindate ce activează din 1958, cu peste 15.000 de vehicule livrate Ministerului Apărării din România, nordului sau sud-estului Africii. Prin Centrul Național de Întreținere, UAM își propune să-și extindă lista de produse și noile tehnologii pentru a răspunde noilor provocări cu care se confruntă regiunea. În acest sens, producția de obuziere mobile avansate ATMOS împreună cu Sistemele ELBIT reprezintă o mare oportunitate”, a spus Corneliu Vişoianu, General Manager, Uzina Automecanica Moreni S.A.(UAM).

Elbit Systems este o companie de apărare high-tech, specializată printre altele și în sisteme terestre și de armament, inclusiv proiectarea, dezvoltarea, fabricarea și integrarea Sistemelor de Tunuri de Artilerie Howitzer, Sisteme Mortar, Sisteme de Mortiere Controlate la Distanță (RCWS), turele cu echipaj și fără echipaj, modernizarea și upgradeul tancurilor și al vehiculelor de luptă, precum și o gamă cuprinzătoare și performantă de muniții de precizie, soluții de rachete și sisteme de mobilitate, supraviețuire și protecție în luptă.

Elbit Systems activează în România de peste 27 de ani, deținând două companii locale – ELMET, cel mai mare exportator de apărare din România, și Simultec, Compania de Antrenament și Simulatoare.

Despre Elbit Systems

Elbit Systems este o companie internațională high-tech care derulează proiecte în domeniul apărării, securității și în domeniul civil în întreaga lume.

Prin subsidiarele sale din toată lumea, Elbit Systems produce sisteme în domeniul aerospațial, terestru, naval, precum sisteme de comandă-control, comunicaţii, computere, informaţii, supraveghere şi recunoaştere (C4ISR), avioane fără pilot, sisteme spațiale electro-optice, sisteme electro-optice avansate, Electronic Warfare (EW), SIGINT, sisteme de transmitere de date și comunicații, sisteme radio și cibernetice și muniții

De asemenea, compania își concentrează eforturile pe modernizarea platformelor actuale, dezvoltând noi tehnologii pentru apărare, securitate națională, aplicații civile, cât și pe furnizarea de servicii de suport, inclusiv training și sisteme de simulare.

Despre UAM

Uzina Automecanica Moreni (UAM) este o companie cu peste 55 de ani de experiență în domeniul proiectării, fabricării și întreținerii vehiculelor blindate și a vehiculelor speciale atât pentru forțele sistemului național de apărare, cât și pentru clienți străini. În această perioadă, au fost fabricate peste 15.000 de unități de vehicule în diferite configurații.

Ca semn de apreciere pentru aceste activități, UAM a fost desemnată a fi Centrul Național de Întreținere pentru vehiculele blindate aparținând Ministerului Apărării Naționale din România.

Compania se concentrează, de asemenea, pe dezvoltarea de noi tehnologii pentru aplicații de apărare și civile, din aceste motive am investit deja peste 7 milioane de euro în ultimii 3 ani, iar pentru anul viitor vom investi peste 4 milioane de euro. Astfel, se creează premisele pentru crearea unui „Centru de tehnologii avansate pentru mobilitate”, în special pentru produsele de apărare.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare