sursa foto:  pexel.com

Românii din Barcelona sunt în pericol. Anunțul autorităților catalane care a băgat spaima în populație

Autoritățile locale au instituit starea de urgență, la începutul lunii februarie, în zona metropolitană a Barcelonei, al doilea oraș ca mărime din Spania. Măsura a fost anunţată de preşedintele guvernului regional catalan, Pere Aragones.

Această decizie a fost luată din cauza secetei istorice care lovește această regiune din nord-estul țării. Rezervele de apă au atins un nivel foarte scăzut.  Măsura a fost anunţată de preşedintele guvernului regional catalan, Pere Aragones.

Au fost trimise peste 20.000 de somații

Peste 24.000 de locuitori ai Barcelonei care „consumă cantități excesive de apă” au primit din partea autorităților somații, transmite euronews.com.

Potrivit autorităților spaniole, mai multe gospodării catalane  ar fi depășit limita de 200 de litri de persoană pe zi stabilită de autorități, în contextul secetei extreme.

Citește și: Au apărut banii noi! Cum arată monedele care vor fi puse-n circulație de la 12 martie în Spania

 

Interdicții pentru catalani

Noua măsură anunțată de preşedintele guvernului regional catalan, Pere Aragones. Catalanii au primit mai multe u restricţii severe în special pentru industrie şi agricultură. De asemenea există restricții și pentru udarea grădinilor și spălarea mașinilor.

Mai mult, autoritățile i-au avertizat pe locuitori și cu privire la amenzile cu care s-ar putea confrunta dacă constată că încalcă regulile.

Cea mai gravă secetă

Pere Aragones, preşedintele guvernului regional catalan spune că, în acest moment, Catalunia se confruntă cu una dintre cele mai grave secete din ultimul secol.

„Catalonia suferă din cauza celei mai grave secete din ultimul secol. Nu ne-am confruntat niciodată cu un episod atât de lung şi de intens de când am început să ţinem înregistrări pluviometrice”.

Șapte municipalități din zona metropolitană – Begues, Cervello, Corbera de Llobregat, La Palma de Cervello, Sant Just Desvern, Sant Vicenc dels Horts și Tiana – vor avea presiunea apei redusă începând cu 11 martie.

Aceste municipalități au depășit, în medie, limita de 200 de litri de apă de persoană pe zi. Dacă seceta continuă, AMB intenționează să extindă treptat această reducere a presiunii apei la alte municipalități, începând cu cele care utilizează cea mai mare cantitate de apă.

În paralel cu eforturile de reducere a consumului, autoritățile locale încearcă, de asemenea, să crească cantitatea de apă disponibilă pentru a întârzia restricțiile.

Apa recuperată reprezintă o parte importantă a acestei strategii. În prezent, un sfert din apa consumată de cei 3,3 milioane de locuitori ai zonei metropolitane Barcelona este recuperată, scrie euronews.ro

Citește și: Caz incredibil! O fetiță de doar 12 ani a fost vândută de părinți în Spania

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare